Helyi közélet

2008.05.04. 08:50

Szívügye a környezeti nevelés

<p>Debrecen - Oláh Lajos, az MSZP megyei elnöke környzetvédelmi államtitkár lesz. A 38 éves országgyűlési képviselő, a parlament környezetvédelmi bizottságának tagja.</p>

HAON: – Miniszteri címre is esélyesnek tartották. Nem csalódott?
Oláh Lajos: – A média által kreált hír nem befolyásol. Az államtiktári munkában több a szakmaiság, kevesebb a szereplés.

HAON: – Mi a véleménye a tárca előző vezetőjének munkájáról?
Oláh Lajos: – Több fontos úton elindultak: zöld alkotmányozás, nemzeti éghajlati stratégia, ügyeink nemzetközi képviselte, s hatásosan vitték be a köztudatba a környezetvédelem ügyét, mint az elődeik.

HAON: – Tizes skálán hol helyezné el a minisztériumok között a környezetvédelmi tárcát?
Oláh Lajos: – A súlya napról napra, óráról órára felértékelődik. Nem az a fontos, hogy a minisztériumok között, hanem, hogy az emberek mindennapjaiban legyen magas pontszáma.

HAON: – Az új vezető belépésével várhatóak-e több poszton személycserék?
Oláh Lajos: – Az természetes, hogy egy friss tárcavezető meg akarja ismerni a munkatársak elképzeléseit, mert csak így tudja összevetni, mennyire esnek egybe a szándékaik. Cserék bizonyára lesznek, az a kérdés, hogy milyen mélységben.

HAON: – Mennyire ismeri a leendő minisztert?
Oláh Lajos: – Együtt dolgozunk a parlamenti bizottságban, mellette ülök, ő is megyei elnök. Kifejezetten jó viszonyban vagyunk.

HAON: – És milyen a kapcsolata a debreceni Kóthay László vízügyi szakállamtitkárral?
Oláh Lajos: – Tudunk egymásról, de nincs szoros kapcsolatunk.

HAON: – Mi lehet az oka? Hiszen ön is alaposan benne van a környzetevédelemben.
Oláh Lajos: – Országgyűlési képviselő vagyok, a bizottságban fejtettem ki a munkámat, s az apparátussal kevésbé érintkeztem. Őket hagyni kell dolgozni.

HAON: – Van az ágazatban olyan terület, amit szívügyének tekint?
Oláh Lajos: – Feltétlen: a környezeti nevelés. A jövőnk ugyanis azon múlik, hogy mit sikerül tudatosítanunk a tennivalókból a mai óvodásokkal, általános iskolásokkal.

  • Ne öld, hisz tiéd is a Föld!
  • Kihívásnak tartja - de nincs szó róla
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában