Helyi közélet

2008.05.19. 09:33

Segítsünk a kutyusokon

<p>Korábbi híreikben olvastam a 28 kutyát tartó Svecz Éva problémájáról, majd a<BR />tv-ben is láttam az ezzel kapcsolatos riportot.<BR />A cikk megjelenése után beszéltem a hölggyel, kimentem megnézni a kutyákat<BR />is. Kezdi levelét egyik olvasónk. <BR /></p>

Majd így folytatja.

A portán teljes tisztaság fogadott, a kutyák ápoltak, jó kondícióban voltak,
látszott, hogy a gazda sokat törődik velük. A szomszédok által kezdeményezett eljárás következtében az állatok egy átmeneti szállásra kerültek, azonban a probléma ezzel még nem oldódott meg.
Az első gond, hogy az önkormányzat által kiszabott - véleményem szerint
aránytalanul magas- büntetésre a hölgy sem részletfizetési lehetőséget,
sem haladékot, kérése ellenére nem kapott. (Tehát nem a büntetés elengedését
kérte, hanem időt a pénz előteremtésére.)

Furcsállom, hogy az önkormányzat megértést nem mutat, és elfogadottabb számára a kutyák bánki telepre történő szállítása. Ez az intézmény Debrecenben és környékén, mint kutyakivégző telep híresült el. Az ilyen jellegű önkormányzati menhelyek a köztudatban állatmenhelyként élnek, azonban a valódi funkciójuk a kóbor állatok megsemmisítése.

Senki ne nyugtassa a lelkiismeretét azzal, hogy ott az állatok otthonra lelnek. A második gond, ahhoz, hogy Svecz Éva tanyát tudjon venni, ahhoz először a mostani ingatlant kell értékesítenie.

Jelen pillanatban olyan tanyát keres, melyet bérelhetne, majd a jelenlegi ingatlan eladása után megvásárolhatna. Megköszönném azok segítségét is,akik már tettek valamit, és kérném azokat, akik eladó tanyával kapcsolatos információval rendelkeznek vagy bármilyen más módon tudnak segíteni, lépjenek kapcsolatba a hölggyel.
Ne csak akkor figyeljünk a kutyákra, amikor sebesülteket mentenek, vakokat
vezetnek, vagyonunkra vigyáznak, hanem akkor is, amikor nekik van szükségük
ránk. Megértésükkel segíthetnek ezen állatoknak igazi otthont teremteni.

Tisztelettel, egy állatbarát.

  • Huszonnyolc kutyát gyámolít
  • Nem került tanya hamarosan elviszik a kutyákat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában