Helyi közélet

2008.05.19. 17:56

Segner tér: rosszabb, mint a Balkán

<p>Debrecen – A Segner téri nyugati csomópont átépítését javasolta Szabó Miklós, az MSZP képviselője. A városüzemeltetési osztály vezetője, Gábor Zsombor viszont ezt nem tartja szükségesnek. <dia width="900" height="700" alt="Segner tér: rosszabb, mint a Balkán 2008.05.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Segner_t_r__rosszabb__mint_a_Balk_n_2008_05/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Segner tér: rosszabb, mint a Balkán 2008.05.19." /></a></dia></p>

A valamikor vásártérként funkcionáló Segner tér, ma már arra sem alkalmas, hogy egy balkáni kistelepülés állapotát mutassa – mondta Bassel Ferenc Zsolt a szocialisták városi alelnöke, hétfői sajtótájékoztatóján a kérdéses területen.

Ott jártunkkor is szembetűnő volt a tér rendezetlensége.

Mindössze két fedett buszmegálló szolgálja a napi többezer, itt megforduló utas kényelmét, akik hely híján a korlátokon ülnek, vagy a tűző napon állnak. A szemetesek hiánya az eldobált csikkeken és hulladékon is meglátszik, a térmagasságig érő fű pedig, csak ráadás a látványra, és az emberek allergiájára. Az MSZP-s városatyák szerint két ütemben, összesen mintegy 1 milliárd forintból fel lehetne újítani a nyugati tömegközlekedési forgalom csomópontját.

– Szeretnénk tudni, mik az önkormányzat tervei a területtel, mi már annak is örülnénk, ha látnánk a jószándékot, hogy elkezdenek valamiféle rekonstrukciót – mondta Szabó Miklós, szocialista önkormányzati képviselő.

– Ha nagyobb kapacitású fedett váróhely szükséges, a rendelkezésünkre álló pénzügyi keret terhére ezt ki tudjuk alakíttatni – írta Gábor Zsombor, a városüzemeltetési osztályvezetője a szocialisták sajtótájékoztatójára reagálva, de a közeljövőben nem tervezik a Segner tér átépítését.

Közleményében kitért arra is, hogy az említett terület B kategóriásnak minősül, ami évente hat kaszálást jelent, de a tisztántartás a tömegközlekedést bonyolító cégek – DKV Zrt., Hajdú Volán Közlekedési Zrt. – feladata.

  • Loptak az MSZP székházból
  • Civilek és lakosok más útvonalban gondolkodnak
  • Népszavazást a 2-es villamos nyomvonaláról!
  • Féltik a Darabos utcát
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában