Helyi közélet

2008.05.20. 08:22

Rendetlenkedők Debrecen főterén

<p>Az állampolgárok fegyelmetlenségéről sokat lehetne beszélni. Például a szépen rendbe rakott Kossuth téren, a parkosított teületeken tapossák ki a növényeket, hogy esetleg 25-30 métert spóroljanak meg a gyaloglással.</p>

Nem a szép burkolattal kiépített utat használják, inkább a zöldte tapossák, mint ezt a kerülőt megtegyék. A közterület felügyelők ugyan néhányszor elsétálnak arra, de még nem láttam volna, hogy valakit figyelmeztessenek is!

A közterületen való dohányzástért szintén nem szólnak, pedig ezt – tudomásom szerint – például Bonyhádon és Nagykanizsán megteszik. Itt is lehetne alkalmazni.

Nem egy esetben magam szóltam már sok polgártársamnak, hogy 10 méterre van a szemétgyűjtő és ne dobálják a cigarettavéget a téren maguk elé, nem beszélve arról, hogy ártanak a jóízlésű embereknek.

A turisták nem egy esetben a padokon étkeznek, ez nem is lenne baj, de a papírokat, maradékot, kenyérhajat nem viszik a szemetesbe, hanem vagy a parkba, vagy a pad alá dobják! Ha szólunk érte, akkor a választ meg is kapjuk, hogy ha nem tetszik, szedjük fel! Így nem lehet rendet, tisztaságot tartani a szépen elrendezett Kossuth téren.

Erről főleg az AKSD dolgozói tudnának többet beszélni, akiknek feladata a Kossuth utca - Széchenyi utcától a Nagytemplomig terjedő területen a rendetlenkedők által eldobált szemét összegyűjtése.
Takács Lajos, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában