Helyi közélet

2008.05.08. 15:04

Muzsikusok, irány Debrecen!

<p>Debrecen – Koreától Spanyolországig, a világ minden tájáról érkeznek hallgatók az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára. Május 20-áig lehet jelentkezni.</p>

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara 2008. július 21–30. között nyolcadik alkalommal rendezi meg az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáját (Young Musician’s Summer Academy) szakközépiskolás diákok, főiskolás és egyetemi hallgatók, valamint fiatal zenetanárok számára – tudatta az egyetem csütörtökön.

A széles körben ismert nyári zenei eseményre Koreától Spanyolországig, a világ minden tájáról érkeznek azok a hallgatók, akik tanulni, fejlődni akarnak, hiszen manapság a zenei életben is a legképzettebbek, legsokoldalúbb tapasztalattal rendelkező muzsikusok a piacképesek. Évente körülbelül 100 hallgató jelentkezik a zeneművészek nyári debreceni találkozójára, ahova kiváló, nemzetközileg elismert tanárokat hívnak meg a zeneművészeti kar vezetői.

2008-ban az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján hegedű, mélyhegedű, gordonka, gordon, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, trombita, harsona, zongora és ütőhangszerek mesterkurzusokra lehet jelentkezni, de lehetőségük van a fiatal zenészeknek kamara- és szimfonikus kurzusokra is nevezni – fogalmaz a híradás.

A korábbi évekhez hasonlóan, az idén nyáron is elismert oktatói gárda várja majd a résztvevőket: a debreceni intézmény és a pesti Zeneakadémia oktatóin kívül többek között Angliából, Japánból, Németországból, Görögországból és Svédországból érkeznek nagy tapasztalattal rendelkező művésztanárok, akik napközben a mesterkurzusokon egyénileg foglalkoznak a hallgatókkal, esténként pedig koncerteznek.

A nyári akadémia utolsó előtti estéjén a legtehetségesebb hallgatók koncertezési lehetőséget kapnak, az utolsó napon pedig az akadémia zenekarának záróhangversenye koronázza meg a programot. A kurzusok teljesítéséről a résztvevők oklevelet kapnak, amely tartalmazza az elvégzett tárgyakhoz rendelt kreditértéket is, amit a hallgatók – magyarok és külföldiek egyaránt – elismertethetnek oktatási intézményükben. Az akadémia debreceni tapasztalatai azt mutatják, hogy a résztvevők szakmailag kimagasló eredményeket érnek el az itt töltött tíz nap alatt – ismerteti a közlemény.

INFO
Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára május 20-áig jelentkezhetnek az érdeklődő muzsikusok, akik saját szakterületükön fejleszthetik tudásukat, Debrecenben. A program részleteiről a www.ymsa.ini.hu oldal tájékoztat bővebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában