Helyi közélet

2008.05.18. 23:12

Könnyű nyári komédia

<p>Cannes – Nem vagyok különösebb rajongója Woody Allennek; annak ellenére, hogy voltak igazán emlékezetes filmjei, mégis, hatalmas életművében jó ideig csak a melléfogások szaporodtak.</p>

A Meccslabdával némileg helyre tette kissé megingott rendezői hírnevét, a most bemutatott Vicky Christina Barcelona pedig igazi Woody Allen-es vígjáték, ami minden sablonossága ellenére élvezhető. Egy nyár eseményeit meséli el Allen, amikor is két amerikai lány, a címben szereplő Vicky (Rebecca Hall) és Christina (Scarlett Johansson) egy nyarat töltenek Barcelonában. Hát persze, hogy ez lesz az a nyár, amire egy életen át emlékezni fognak, és persze, hogy alapjaiban változtatja meg mindkét lány életfelfogását. Az sem meglepő, hogy a latin szeretővel, a szabados életvitelű művésszel (az idén Oscar-díjat kapott Javier Bardem) mindketten közelebbi kapcsolatba kerülnek, és természetesen a sztereotípiáknak megfelelő, temperamentumos, hisztérikus, de megbabonázóan erotikus kisugárzású tüzes spanyol nő (Penélope Cruz) sem hiányozhat a képből. A szerelmi sokszög szülte bonyodalmak helyre kerülnek, a lányok pedig némi tapasztalattal bölcsebben és nem mindennapi élményekkel gazdagodva térnek haza.

Sem nem új, se nem eredeti, de egyszer kellemes kikapcsolódást nyújt a film, ami sokban köszönhető színészeinek, akik közül Penélope Cruz most van talán igazán elemében, és kiváló párost alkot a sármos Bardemmel (egyébként az életben is), az érzéki kalandokból a két fiatal lány is alaposan kiveszi a részét. Soha nem tartottam se különösebben szépnek, se igazán jó színésznőnek Cruzt, de ezt a szerepet mintha neki írták volna, és közelről látva megállapítható, hogy aprócska termete (óriási sarkú cipőben is épphogy a vállamig ér) ellenére van benne báj és temperamentum.

Váró Kata Anna

Cannes, 2008. május 18.

Kapcsolódó anyagok:

  • Egyet a közönségnek, egyet a kritikusoknak…
  • Aktuális, de nem éppen vidám nyitófilm
  • Cannes: Ki gondolná, hogy egykor döcögősen indult…
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában