Helyi közélet

2008.05.14. 10:36

Jövő nyárra bezár a Nagyerdei Strand

<p>Debrecen – Tisztában vagyunk azzal, hogy eljárt az idő a Nagyerdei Strandfürdő felett, de ha minden a terveink szerint halad, akkor hamarosan teljesen újjáépül majd, ráadásul 2 hektárnyi zölderülettel is bővül!</p>

Tisztában vagyunk azzal, hogy eljárt az idő a Nagyerdei Strandfürdő felett, de ha minden a terveink szerint halad, akkor hamarosan teljesen újjáépül majd, ráadásul két hektárnyi zölderülettel is bővül – hangoztatták a Debreceni Gyógyfürdő Kft. vezetői azon a sajtótájékoztatón, melyet kedden az Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotelben tartottak. Hozzátették: a termálfürdő további külső-belső medencével, valamint szauna centrummal és fitnesz részleggel lesz gazdagabb. Az Élményfürdő mellett pedig egy új, 4 csillagos, 246 szobás hotel szolgálja ki a vendégeket.

A strandfürdő megújulása 2,5 milliárd, a Termál bővítése 2,2 milliárd, míg az új szálloda megépítése 5,5 milliárd forintba kerül, melynek egy részét pályázaton kívánja elnyerni a Debreceni Gyógyfürdő Kft. A beruházások lényegében egyidőben zajlanak és 2010 júniusára fejeződnek be.

Egy szezonra (2009. nyara) kénytelenek lesznek bezárni a nagyedei strandot.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Hotel idén a 10., míg az Élményfürdő 5. születésnapját ünnepli. Utóbbi nyáron egymilliomodik vendégét fogja köszönteni.
Bemutatkozott Hevessy Gábor, aki április 1-től kezdődően az Aquaticum Debrecen Termál- és Wellness Hotel igazgatója. Elmondta: bár a szálloda mutatói (kihasználtság, stb.) magasan az országos átlag felettiek, tovább javíthatók, például a külföldi vendégek idecsábításával, melyet megújult honlappal, határon túli marketingkampánnyal is igyekeznek segíteni.

  • Szegény strand, gazdag strand
  • Strandok, fűrőhelyek
  • Matracra fel
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában