Helyi közélet

2008.05.19. 12:12

Indiana Jones újra kincset keres

<p>Cannes – Ma tetőződött igazán a hisztéria Cannes-ban. Steven Spielberg végre annyi év után előrukkolt egy újabb Indiana Jones-filmmel.</p>

Az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága immár tetralógiává bővíti a trilógiát. Kész pankráció zajlott a sajtóvetítésre való bejutásért, és ez még semmi nem volt a fotósok tülekedéséhez képest. Mindenki szeretett volna a lehető legközelebb kerülni a kalandhőst alakító Harrison Fordhoz és a fotózásra lila ruhában, lila napernyővel érkező Cate Blanchetthez, aki ebben az epizódban Indiana Jones legádázabb ellenségét alakítja. De nagy éljenzés fogadta Spielberget és alkotótársát, George Lucast, akik alapjaiban változtatták meg az amerikai mozit. A vetítésen a fanatikus Indy-rajongók már a Lucas Film Ltd. logó megjelenésekor éljenzésben törtek ki, és külön taps járt minden egyes feliratnak.

A két és fél órás kalandfilm tényleg varázslatos. Csodálatos a látvány, minden precíz és kiszámított, a történet gyenge, de mikor minden mondata csattanóra van kihegyezve, és ilyen látvánnyal van kerítve, akkor kit érdekel. Akadnak persze fanyalgók, és tény, hogy rám sem volt már olyan elementáris hatással, mint a tizenéves koromban látott epizódok, de biztos vagyok benne, hogy megtalálja majd a maga közönségét a fiatalok körében. Leírhatnám részletesen a hibáit, de minek, amikor ez csak egy mese, ami nem nyit új fejezetet ugyan a filmtörténetben, de nem is lóg ki alkotói életművéből.

– Váró Kata Anna –

Cannes, 2008. május 19.

Kapcsolódó anyagok:

  • Könnyű nyári komédia
  • Egyet a közönségnek, egyet a kritikusoknak…
  • Aktuális, de nem éppen vidám nyitófilm
  • Cannes: Ki gondolná, hogy egykor döcögősen indult…
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában