Helyi közélet

2008.05.29. 18:03

Gondola szerint összeférhetetlen

<p>Debrecen - Az önkormányzatban a Civil Fórumot képviselő politikus felvetette: Kotosmann Zoltánnak el kellene gondolkodnia az esetleges összeférhetetlenség megszüntetésén.</p>

Ha Kotosmann Zoltán vállalkozó, mint a vagyonkezelő igazgatósági tagja egy üzleti pályázó ellen szavaz, majd rövid idő múlva ugyannak bérbe adja a privát cége ingatlanát, akkor felmerül az összeférhetetlenség gyanúja – fogalmazott a napokban Gondola Zsolt, a Civil Fórum nevű szevezet önkormányzati képviselője. A Napló cikkére utalva felidézte, hogy a Skála Áruház helyére az Alexandra Könyváruház költözhet, ugyanakkor a szintén pályázó, de Kotosmann Zoltán által is leszavazott Skála ősztől az említett vezető érdekeltségébe tartozó Unió áruházban bérel helyet.
Gondola Zsolt szerint aggályos, hogy a Kotosmannt a vagyonkezelő igazgatóságába delegáló önkormányzat ebben az ügyben nem szólalt meg, s rossz fényt vet az igazgatóságra is, ha a működésében nem tud megfelelni az összeférhetetlenség igényének. A problémát azonban a tulajdonosnak kell megoldani, amit pedig Kotosmann Zoltán azzal segíthet, ha elgondolkodik azon, hogy indokolt lenne megválnia e tisztségétől – mondta a politikus.
Kotosmann Zoltán válaszként részben megismételte, amit korábban is mondott: A novemberi döntés során az igazgatóság a legjobb ajánlattevőt választotta. Ha nem így jár el, hűtlen kezelésért kellene felelősségre vonni – közölte.
Másfelől viszont leszögezte:
– Az összeférhetetlenség emlegetésében Gondola Zsoltnak akkor lenne igaza, ha tavaly novemberben már tudom, hogy a Skála nem az épülő Fórumban, hanem az Unió földszintjén kíván helyet bérelni, illetve azt is tudom, hogy a Paletta eladja a részét az áruházban, így a földszint kiadásáról már én tárgyalok az érdeklődőkkel, történetesen a Skálával. De, minthogy ezeket novemberben előre senki nem tudhatta, Gondola Zsolt felvetésének sincs semmilyen alapja – tette hozzá Kotosmann Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában