Helyi közélet

2008.05.22. 11:50

Erős a kínálat és a szereposztás

<p>Tizenötödik alkalommal rendezik meg Debrecenben a Nyári Színházi Estéket. A rendezvény évről évre népszerűbb, idén is kitűnő vígjátékok és neves színészek szórakoztatják majd a nagyérdeműt.</p>

Debrecen – Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nyári Színház Esték. A kezdeti ötlet két amatőr diákszínpadé (Főnix és Alföld), melynek tagjai 1994-ben négy estén át örvendeztették meg a közönséget egy általuk előadott színdarabbal.

Azóta folyamatosan fejlődik, de magas minőséget tart a programsorozat – hangsúlyozta Makray Balázs, a Főnix Rendezvényszervező Kht. ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy évről évre nő az érdeklődés az előadások iránt, ma már például csak bérletből többet adnak el, mint ahányan annak idején a játéknak helyet adó Városháza udvarára befértek. Tavaly hétezernél több néző volt.
– A társulatokkal csupán időpontot és technikai kérdéseket egyeztetünk, az nem kérdés számukra, hogy eljöjjenek-e Debrecenbe; ez a rendezvény presztizsét mutatja – mondta Siklósi Csaba programigazgató. – Öt vígjátékot láthat a közönség 12 estén át. Idén katonazenekari fesztivál, Cívis Korzó és foci EB is lesz, de igyekeztünk úgy kijelölni az időpontokat, hogy minél kevesebb legyen az ütközés. Mivel minden darabnak más a díszletkialakítása, és a nézőtér ehhez igazodóan szintén változó, nem célszerű számozott helyekre különböző árú jegyeket eladni. Idén is egységesen, 2.700 forintos vásárolható belépő, most először az interneten keresztül is.
A szervezők elmondták, hogy esőhelyszínekkel nemigen foglalkoztak: legyen jó idő!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában