Helyi közélet

2008.05.06. 16:36

Egy-két fogós kérdés a matematika érettségin

<p>Matematika írásbelivel folytatódott kedden reggel az érettségi. A tárgyból közép szintű vizsgát 1202 helyszínen 83.340, míg emeltet 82 tanintézményben 3206 tanuló tett.</p>

Mindkét vizsga két részből állt. Középszinten a tanulók az első rész megoldására 45, a másodikéra 135 percet kaptak. Aki akart, emelt szinten angol, francia, német és szerb, míg közép szinten – ezeken felül – horvát, olasz, orosz, román, spanyol és szlovák nyelven is vizsgázhatott.

Az emelt szintű írásbeli összesen 240 percig tartott, azonban ezt az időt önállóan oszthatták be a vizsgázók. A diákok függvénytáblázatot, zsebszámológépet, körzőt, vonalzót és szögmérőt használhattak, de ezekről maguknak kellett gondoskodni.

– A tanulók elmondása szerint a középszintű matematika érettségi első része egyszerű volt. A második részben azonban egy-két feladat megfogta őket – mondta el érdeklődésükre Suba István, a Tóth Árpád Gimnázium matematika tanára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában