Helyi közélet

2008.05.15. 07:24

A GPS-ért „nyomták fel” a kocsit

<p>Debrecen - GPS navigációs készüléket lopott el három fiatalember vasárnap este egy Rózsahegy utcán parkoló terepjáróból, ám egy közelben lakó férfinak is köszönhetően rendőrkézre kerültek.</p>

GPS navigációs készüléket lopott el három fiatalember vasárnap este egy Rózsahegy utcán parkoló terepjáróból, ám egy közelben lakó férfinak is köszönhetően rendőrkézre kerültek. – A szemtanú látta, amint az egyik tettes derékig behajol a kocsi ablakán, társai egy fekete Polski Fiattal odagurulnak, ő beugrik, majd elhajtanak – közölte szerdán Szőke Bernadett rendőrségi szóvivő. A hadnagy tájékoztatása szerint a járőrök még azon az éjjelen megállították a járművet a Békési Béla és a Kartács utcák kereszteződésében.
A trió – 21, 27 és 33 évesek – először tagadta a bűncselekményt, de később ketten beismerő vallomást tettek. A 21 és 27 éves férfia februárban szabadult előzetes letartóztatásából, mivel egy másik bűncselekmény miatt is nyomoznak ellenük. Társuk többször felelt már gépjárműfeltörésekért.
A három férfi ellen most lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, ugyanis tartanak a szökésüktől, illetve attól, hogy meghiúsítanák a bizonyítást.
Szőke Bernadett hangsúlyozta: ne hagyjanak a gépkocsiban jól látható helyen értékeket, mivel a tolvajoknak pár másodperc is elegendő a lopáshoz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában