Helyi közélet

2008.04.17. 19:31

Utazó bűnözőket fogtak – harminchatszor törtek be

<p>Debrecen – Harminchat rendbeli betörés elkövetőit fogta el a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyi portyaszolgálata, április 16-án, amikor a két tettes épp egy betöréses lopás után távozott volna egy Ibolya utcai társasházból.</p>

A sorozatos betörésekkel gyanúsítható férfiak először január 29-én hatoltak be egy lakásba az egyik Nagyállomás melletti, Erzsébet utcai tízemeletes társasházba, hengerzár törés módszerével – ismertette a Debreceni Rendőrkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján Tóth Ferenc rendőr őrnagy. Egy millió forint értékben zsákmányoltak készpénzt és ékszereket.

Ezt követően február 12-én egy Bethlen utcai, február 13-án egy Böszörményi úti, 15-én pedig, egy Tócoskerti lakást törtek fel hasonló módszerrel. Minden esetben elsősorban készpénzt és ékszereket tulajdonítva el, de több esetben egyéb tárgyakat is zsákmányoltak, voltak köztük furcsák is, mint például egy flakon öblítő, vagy fél üveg parfüm.

A bűncselekményeket melyekkel megalapozottan gyanúsíthatók rendszerint a hét elején követték el, minden esetben tízemeletes házak felső emeleti lakásaiba törtek be, szinte mindig ugyanazzal a módszerrel.

Az elfogásuk előtt közvetlenül két lakásba törtek be, így az azokból a bűncselekményekből származó tárgyak és készpénz hiánytalanul meglett. A rendőrök az Ibolya utca 16. szám melletti árkádnál ütöttek rajta a két férfin, akik úgynevezett utazó bűnözők.

A 32 éves cibakházi és a 32 éves szolnoki lakosok lakásán, illetve tartózkodási helyükön tartott házkutatások eredményre vezettek – mondta a rendőr őrnagy. Lefoglalásra kerültek: lap-topok, fényképező gépek, mobiltelefonok, egyéb műszaki cikkek, arany- és ezüst ékszerek, melyekről megállapítást nyert, hogy korábbi bűncselekmények elkövetéséből származnak. Mindketten büntetett előéletűek, többszörös, különös visszaesők, korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt volt ellenük eljárás folyamatban – ismertette.

A 36 sértettnek, összesen 8.727.000 Ft lopási és 662.000 Ft rongálási kárt okoztak.

A két férfit a nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek és előterjesztést teszünk a Városi Ügyészség irányába előzetes letartóztatásuk indítványozására – mondta Tóth Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában