Helyi közélet

2008.04.18. 12:23

Tommy Emmanuel Debrecenben

<p>Debrecen – Tommy Emmanuel, az ausztrál gyökerű country-blues legnevesebb képviselője ad koncertet április 23-án, a Kölcsey Központ nagytermében, 19 órától.</p>

Az akusztikus gitárzene virtuózának legújabb lemeze, a Mistery, Grammy-jelölést kapott. Sajátos pengetési stílusát példaképétől, a legendás Chat Atkinstől vette át, oly tökéletesen, hogy mára Emmanuelt emlegetik a játékmód mestereként. Technikájának különlegessége, hogy hasonlóan játszik a gitáron, mint a zongorista a zongorán: mind a tíz ujját használja – ismerteti a Főnix Rendezvényszervező Kht. közleménye. Zenéjét izgalmassá teszi a sok párhuzam az amerikai countryval, melynél mégis kifinomultabb, európaibb. Folkos, bluesos elemek sajátos összjátéka jellemzi stílusát.

Gyermekkoráról legendák keringenek: őstehetségként, 4 évesen, hallás után tanult meg gitározni, s hatévesen már turnézott. Az eltelt négy évtizedben megnyert számos tehetségkutató versenyt és nemzetközi díjat, lemezei arany- és platinaszínt öltöttek, valamint játszott Eric Clapton, Hank Marvin, Stevie Wonder és Chet Atkins társaságában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában