Helyi közélet

2008.04.15. 13:26

Településfejlesztési tervek Ebesen

<p>Ebes - Ennek az esztendőnek igen fontos beruházásai közé tartozik a csatorna építés befejezése, a meglévő csatornák beüzemelése, valamint az ezekhez tartozó számlák befizetése.</p>

Az önkormányzat pályázatot adott be a Kossuth utca átépítésére. Ha ez sikerrel jár, akkor az autóbusz nyomvonalát ki lehet terjeszteni a nyugati településrészre. Ott szeretnének megépíteni egy-egy autóbusz megállót.

A beruházás összköltsége 181.5 millió forint, az elnyerhető támogatás 154,2 millió. A munkálatok során felújítják, szélesítik a Kossuth utca aszfalt burkolatát a Simon dűlőig, áthelyezik a villanyoszlopokat, kiépül az utca vízelvezetése.
A település képviselő-testülete a regionális operatív program keretében pályázatot nyújtott be az általános iskola épületbővítéssel egybekötött rekonstrukciójára.

A beruházás összköltsége 548 millió forint.

Az elnyerhető támogatás 493,2 millió forint, a fennmaradó önerőt - ez a település éves költségvetésének közel 10 százaléka - az önkormányzat saját forrásból biztosítja a 2008. évi főösszeg terhére.
A település költségvetését tekintve az előző évinél az idén nagyobb mozgástere van Ebesnek. Ez az iparterületeken megtelepedett vállalkozások által befizetett helyi adó miatt van.

A falu 661 millió 290 ezer forintból gazdálkodhat 2008-ban. Az intézmények dologi kiadásai tekintetében csak az étkeztetés területén jut több. A bérek átlagosan 5 százalékkal nőttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában