Helyi közélet

2008.04.20. 10:19

Szakértő az otthonteremtésben

<p>Debrecen – Ma már egyre többen felismerik a szükségességét annak, hogy előre, körültekintően megtervezzék a lakásukat, hiszen a lakberendezési áruházakat járva sokan gyakran hirtelen felindulásból döntenek egy-egy darab mellett.</p>

Így fordulhat elő, hogy a csíkos kanapé nem passzol a frissen megvásárolt pöttyös szőnyeghez.
Aki hajlamos az ilyesmire, annak érdemes lakberendezőre bíznia otthona kialakítását, de itt is körültekintően kell választani, és érdemes előre megbeszélni, hogy milyen stílust kedvelünk, mi az, amire rá se tudnánk nézni, milyen anyagokat és színeket szeretünk, mi az, amihez mindenképpen ragaszkodnánk.

Hódító kiegészítők

Napjainkban leginkább a minimalista stílus hódít az enteriőrök között, de nem kell aggódni, mert ez elsősorban a bútorokat érinti. A kiegészítők területén egyre változatosabb, és gyakran egyre több részből álló garnitúrákat is választhatunk. Egyes trendek vegyítik a barokkos túldíszítettséget és a minimalista stílust, ami első hallásra talán furcsának tűnhet. A legtöbb ilyen szobabelsőnél a barokkos túlzás egyetlen falfelületre, vagy egy gazdagon díszített tárgyra, bútorra korlátozódik, amit csak még jobban kiemel a helyiség többi berendezésének egyszerűsége, esetenkénti „puritánsága”.

Színekben szinte már csak a képzeletünk szab határt. De azért vannak ezen a területen is nemzetközi trendek. Jelenleg a sötét alapszínek azok, amik meghatározzák az enteriőröket, de ezeket rendszerint élénk színekkel párosítják, mint piros, türkiz, sárga és fűzöld.

Harmonikus színek

A másik meghatározó irányzat épp ellenkezője. A színek harmóniájára épít, ahol a falaktól a szőnyegen keresztül a bútorok és a kiegészítők is hasonló koloratúrákban pompáznak. Ezeknél jellemzően a halványsárga, a pisztácia, égkék, csontszín, szürke és bézs árnyalatok a legkedveltebbek.
Akik már belefogtak az építkezésbe, vagy felújításba, illetve azok is, akik mindezt csak tervezik, tudják mekkora segítséget jelenthet, ha mindent egy helyen megtalálhatnak és a széles választék mellett még szakemberek tanácsát is kikérhetik. Erre is jó alkalom a XII. Hajdúép Építési és LakberendezésiSzakkiállítás, ami holnaptól három napon át várja az érdeklődőket.

Keretesbe:

Lila háló

Manapság nemcsak a ruhákban, hanem a falak színében is hódít a lila. Kifejezetten a hálószobák kedvelt színe, hiszen a gazdagságot, az egzotikumot sugározza. Gyakran társítják a rózsaszín árnyalataival is, de az extravagánsabbaknak érdemes kipróbálnia a piros-lila párosítást, a hatás egyszerűen lenyűgöző. Érdemes a szobában használt anyagokat is a színhez igazítani, jó választás lehet a selyem és a bársony is.

Kapcsolódó anyagok:
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában