Helyi közélet

2008.04.09. 07:26

Olvasónk írja: agyonbefolyásoltak a választók

<p>Debrecen - Úgy látom, hogy hazánk – sajnos – a politikusok öncélú és gátlástalan politizálásának következményeként erkölcsi és gazdasági válságba süllyedt, melynek egyik szomorú eleme az önálló és objektív választói gondolkodás szándékos elsorvasztása.</p>

Nagy szerepe van ebben a pénz- és hataloméhes pártkatonák által kifőzött kommunikációs hadjáratoknak, melyek célja a lehető legnagyobb számú választó beidomítása az adott oldalra. A politika jelenlegi nagy erői nem mások, mint eladandó termékek a választók piacán. Minél hangosabb, többet vagy kevesebbet ígér, annál jobban kelendő. Pedig a látszat csal!
Vajon miért van az, hogy a nálunk szerencsésebb országokban, ha kell össze tudnak fogni a pártok és az emberek a valóban fontos, össznemzeti célokért?

Miért van az, hogy jobb helyeken a választási kampány szakmai vitákról szól és nem egymás lejáratásáról?

A válasz drámaian egyszerű. A magyar politikusok többségének sokkal fontosabb saját jóléte és pozíciója, mint maga az ország! A választóra már csak egy eszközként tekint a fentiek eléréséhez, illetve megtartásához. Nem tűrik meg az olyanokat, akik az igazságot képviselik, mert azt képzelik, hogy már afölött is ők rendelkeznek!

Vannak olyan erők is, akik ebben a viharos és önpusztító időkben is igyekeznek a valóság talaján maradni. Sokan vannak, akik őszintén akarnak tenni nemzetünkért.

Sajnos azonban érvényesülni nem tudnak, mert a mai politikai érdekcsoportok, és közvetett módon az agyonbefolyásolt választók azt számukra nem engedik meg.

Ez a velejéig romlott kétpólusú közélet nem vezet sehová.
Nézetem szerint a jövő felelős kormányának végre meg kell teremtenie azon alkotmányos garanciarendszert, amely végleg kizárja a közéletből a szerencsevadász megélhetési politikusokat, ezáltal visszaszorítja a korrupciót, megteremti a szakértői kormányzást, ésszerűbbé teszi az Országgyűlés működését, megszünteti a választási kampány jelenlegi formáját és megvalósítja a társadalmi konszenzuson alapuló hosszútávú reformokat, melyek a jövőbeli fejlődéshez szükségesek.
Első lépésként próbáljunk meg olyan információt is meghallani és megérteni, ami a valóságot takarja és nem csak azt, amit hallani akarunk.

Ne engedjük, hogy csak feketének vagy fehérnek láttassák velünk a világot! Ha a mostani demagóg és látszólag egymásnak ugró politikusok nem tűnnek el, azt gondolom, hogy a történelemkönyvekben egy nagy múltú, de saját magát tönkretevő népként fogunk szerepelni. Ne hagyjuk magunkat!
Kolozsi Péter, Debrecen ([email protected])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában