Helyi közélet

2008.04.11. 15:19

Önnek ki a kedvenc magyar költője?

<p>Debrecen - A magyar költészet napjának apropójából kérdeztük a debreceni járókelőket, ki a kedvenc költőjük, és miért? Sokan debreceni kötődésű költőt is mondtak, nézze meg szerintük ki a legjobb. <dia width="900" height="700" alt="Ki a kedvenc költője? 2008.04.11."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ki_a_kedvenc_k_lt__337_je__2008_04_11_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Ki a kedvenc költője? 2008.04.11." /></a></dia></p>

Nem nagyon szeretem a verseket, mert túl bonyolultnak tartom őket, szerintem sok olyan van, aminek a valódi értelmét nem könnyű megérteni. Azért van olyan költő is, akit szeretek, például Radnóti Miklós, mert nagyon érdekes témákról írt, és nagyon megérintettek a költeményei.
Szabó Magdolna, tanuló

Nekem Petőfi Sándor a kedvencem, azért mert nagyon egyértelműen fogalmazott, és jó hogy bárki megértheti a mondanivalóját. Igazán szépen írt feleségéről, és nála jobban senki nem tudta megfogalmazni az emberek érzéseit, akár szerelemről akár szabadságról volt szó.
Balázs Benjámin, hallgató

Csokonai Vitéz Mihály verseit nagyon szeretem, mert érdekesek és érthetőek, és persze fontos, hogy van debreceni kötődése is. Kedvenceim még Kosztolányi és Vörösmarty is, mert csodálatos szerelmes verseket írtak, és olyan érzelmeket is megjelenítettek, amiket nem mondhattak ki.
Lajter Ágnes, tanuló

Még gyerekkoromban megszerettem Szabó Lőrinc verseit, főleg a Lóci óriás lesz címűt. Most gimnáziumban is tanultunk több költeményt tőle, de ezek már komolyabb hangvételűek voltak, és ezek is tetszettek. Ahogyan megfogalmazza a dolgokat, azt szeretem a legjobban.
Karácsony Szilvia, hallgató

Petőfi Sándor a kedvenc költőm, mert nagyon magával ragadóak a versei. Érthetően és világosan fogalmazza meg a mondanivalóját, szép költői képeket használ. Tudom, hogy debreceni kötődése is van, bár nem volt itt jó dolga, de szép verseket írt, és büszkék lehetünk rá.
Szilágyi Géza, nyugdíjas

  • Melyik a kedvenc filmje?
  • Kínos-e turkálóban vásárolni
  • Mi a jó szomszédság titka
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában