Helyi közélet

2008.04.25. 11:13

Jogi doktoranduszok tanácskoznak

<p>Debrecen – Debreceni, miskolci és szegedi jogász PhD-hallgatók tartják konferenciájukat április 25-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/doktoranduszkonferencia/cn/boon-news-fabiangy-20080425-110259"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B> Sajtóközlemény</B></A> [.pdf – 55 KB]</p>

Az V. debreceni állam- és jogtudományi doktoranduszkonferencia a debreceni, szegedi és miskolci PhD-hallgatók szakmai találkozójaként fontos szerepet tölt be a régió jogi képzésében.

A tanácskozást a debreceni szervezők azzal a szándékkal indították útnak, hogy a doktori tanulmányokat folytató hallgatók beszámolhassanak a kutatási témáik alakulásáról. A Miskolci Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem jogi doktori iskoláinak csatlakozása azt eredményezte, hogy az elmúlt években folyamatosan 30 fölötti résztvevővel zajlott az esemény, az idén közel 50 doktorandusz érkezik a konferenciára.

Az előző évek hagyományát követve az V. debreceni állam- és jogtudományi doktoranduszkonferencián is a nagyobb jogi szakterületek mentén kialakított szekcióüléseken tartják meg a doktori képzésben résztvevő hallgatók az előadásaikat, amelyek a jogi kutatások bemutatásán túl a tudományos előadás műfajának gyakorlására is lehetőséget biztosítanak. A polgári, az agrár-, környezet-, köz- és munkajog, az európai és nemzetközi jog, valamint a jogbölcselet és jogtörténet szekciókban professzorok, egyetemi oktatók és gyakorló jogi szakemberek töltik be az elnöki posztot, és tanácsokkal, a témát és a módszereket illetően kérdésfelvetésekkel segítik a doktoranduszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában