Helyi közélet

2008.04.16. 15:15

Fontos, hogy megbízható ember legyen

<p>Most próbáltunk ki egy GPS-rendszert úgy, hogy a sofőrjeink nem tudtak róla. Kiderült, hogy a 17 kolléga közül kettő csinálta azt és úgy, amit és ahogy kell. Ennyit a munkamorálról...</p>

 Ennyit a munkamorálról, és gyanítom, hogy ez nem csak nálunk probléma” - hozott egy friss példát Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Zrt. elnök-vezérigazgatója, amikor arról kérdeztük, hogy a munkaadónak milyen alapvető elvárásai vannak a munkavállalóival szemben.

Számára (mint fogalmazott) az a legfontosabb, hogy az illető jószándékú legyen, fogja fel és hajtsa végre jól a feladatot, és persze értsen a szakterületéhez. — Ha valakinek időnként még jobbító célzatú ötletei is vannak, az „extramunkásnak” számít.

Csakhogy ezekből van kevés - tette hozzá a cégvezető, aki szerint az általa felsorolt erények ma leginkább a 40-es, 50-es korosztály tagjaiban vannak meg, igaz, hogy náluk viszont a folyamatos megújulásra való képesség érezhetően gyengébb, mint a fiataloknál. Szakács Tamás egyaránt kritikával illette a szakképzést és a felsőoktatást, mondván, hogy egyik sem igazán az életre készít fel.

Fontos a háttér

Szűcs Gyula, a Hunép Zrt. vezérigazgatója szerint egy pályakezdő boldogulását alapvetően meghatározza azt, hogy milyen milliőből érkezett, a családból milyen értékrendet hoz magával.

„Egy pályakezdőtől is elvárható, hogy a tanult szakmájához értsen valamelyest, bár a kellő rutinra nyilván majd az évek során tesz szert. E tanulási folyamat sikerességéhez viszont fontos az, hogy az illetőnek milyen emberi tartása van, mennyire szorgalmas, fogékony-e az új dolgok iránt, illetve, hogy képes-e csapatban dolgozni - sorolta elvárásait a cégvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában