Helyi közélet

2008.04.24. 06:01

Felzengett ismét az orgona

<p>Létavértes - Több százan, közöttük prominens személyiségek, svájci vendégek érkeztek az 1877-ben Kiszely István által - Tallódi István és neje Dán Mária adományaiból - épített nyolcregiszteres, felújított orgona felszentelésére.</p>

A közelmúltban zsúfolásig megtelt a Vértesi Református Egyházközség temploma. Több százan, közöttük prominens személyiségek, svájci vendégek érkeztek az 1877-ben Kiszely István által - Tallódi István és neje Dán Mária adományaiból - épített nyolcregiszteres, felújított orgona felszentelésére, a kívül romantika jegyeit, belül klasszicista stílust hordozó templomba.
Igét hirdetett Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke. Köszöntőt mondott többek között Derencsényi István, a Debreceni Református Egyházmegye esperese, Rácz Róbert,a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Márton Attila, a térség országgyűlési képviselője, Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere.
Beszámolót tartott ifjabb Fekete Károly, th. professzor, orgonaszakértő, Rozsnyai István, a gyülekezet lelkipásztora.
Közreműködött a Schwarzenburg-Guggigsbergi kórus, Achim Erzsébet orgonaművész és a Vértesi Református Egyházközség énekkara. Harmincnégy év után zengett újra az orgona a csehsüveges boltozat alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában