Helyi közélet

2008.04.01. 08:24

„Kifüstölik” a Trabantokat, Wartburgokat?

<p>Debrecen-A jogalkotó bár ígérte, egyelőre nem hirdette ki a rendeletet, mely szerint további négy évig levizsgáztathatók azok a katalizátor nélküli kétütemű autók, amelyek még 2004. július 15-e előtt kerültek a jelenlegi tulajdonosukhoz. &#160;<A href="http://video.haon.hu/category/TagCategory-13/members.harry_callahan/flv-trabant-reklam_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/kataliz%C3%A1toros_trabant.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Csak Hajdú-Biharban több ezer autósnak okozhat bosszúságot az, hogy a jogalkotó bár ígérte, egyelőre nem hirdette ki a rendeletet, mely szerint további négy évig levizsgáztathatók azok a katalizátor nélkülikétütemű autók, amelyek még 2004. július 15-e előtt kerültek a jelenlegi tulajdonosukhoz.

Így, ha a kétütemű Trabant, Wartburg vagy Barkas nem rendelkezik érvényes zöldkártyával, esélye sincs katalizátor nélkül a műszaki vizsgán átmenni.

Ötödik éve tart már ez az ígérgetési huzavona a közlekedési tárca és az érintett járműtulajdonosok között, és úgy tűnik, hogy a türelmi idő meghosszabbítása mögött nem gazdasági, még kevésbé környezetvédelmi, hanem minden alkalommal pusztán szociális szempontok húzódnak meg.

A „katalizátorosítás” több tízezer forintos költsége ugyanis magasabb lenne, mint amennyit a négykerekű ér.
Ezzel együtt sem kell a boltba rohanni katalizátorért, hiszen a tárcánál ígérik, a rendelet hamarosan megjelenik.

  • Jön a retro-Trabant

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában