Helyi közélet

2008.04.15. 14:24

Debrecenben a King’s Singers

<p>Debrecen – A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb énekegyüttese, a King’s Singers 1978-ban járt először Magyarországon, azóta vissza-visszatérnek: április 22-én&#160;Debrecenben énekelnek.</p>

Az együttest negyven éve a cambridge-i King’s College diákjai alapították. Úgy tervezték: komolyabb hangvételű koncertjeiken The King’s Singers, könnyebb műfajú dalok előadóiként a The King’s Swingers néven lépnek fel. Végül az előbbi mellett döntöttek, s koncertjeiken egyaránt válogattak a könnyedebb és a fajsúlyosabb számokból. Néhány év alatt Anglia egyik első számú együttesévé váltak, majd turnézni kezdtek szerte a világban, s egyedi hangzásukkal, szellemes előadóstílusukkal sikert sikerre halmoztak – olvasható a Főnix Rendezvényszervező Kht. honlapján. A középkortól a reneszánszig, a romantika korától a kortárs zenéig, a popzenétől a népzenéig – repertoárjuk minden műfajt felölel. Nemcsak a világ legnagyobb koncerttermeiben, hanem Európa számos katedrálisában is adtak már koncertet, s a királyi család számára a Windsori Kastélyban mutatták be tudásukat.

INFO
The King’s Singers – 2008. április 22., Debrecen, Kölcsey Központ, 19 óra, nagyterem. A koncert után a Hotel Lycium Átrium étterme kedvezményes vacsorával várja a közönséget; a vacsorát a The King’s Singers tagjainak társaságában fogyaszthatják az érdeklődők. (A belépőjegyre szükség lesz az étteemben is; előzetes asztalfoglalás: 52/506-606.) Jegyek kaphatók: a Kölcsey Központban (Debrecen, Hunyadi utca 1–3.), a Tourinform-irodában (Debrecen, Piac u. 20.), az Apolló moziban (Debrecen, Miklós u. 1.). Jegyárak: 3400 Ft, 3900 Ft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában