Helyi közélet

2008.04.14. 06:24

Debrecen: Katti Zoób bemutatóján jártunk

<p>debrecen - A 2008-as nyár viselete mellett megismerkedtünk azzal a Zsolnay Porcelánmanufaktúrával közösen készített 70 variációs ékszerkollekcióval is, amely ma már a világhírű londoni Harrods áruházban is kapható.<br /> &#160;<dia width="900" height="700" alt="Katti Zoób divatbemutatója Debrecenben 2008.04.13."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Katti_Zo_b_divatbemutat_ja_Debrecenben_2008/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Katti Zoób divatbemutatója Debrecenben 2008.04.13." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-katti-zoob-divatbemutato_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Hódítanak a nagy minták, a könnyű fényes anyagok – Katti Zoóbdivatbemutatóján jártunk.
Idén a nagy minták, a retro hangulat uralja majd a fényes pasztell árnyalatokban pompázó ruhákat, amelyek a korall pirostól a fűzöldig a nyár minden meghatározó színében tündökölnek majd. Természetesen nem maradhat ki a Zoóbdivatházra jellemző fekete szín sem, hiszen az soha nem megy ki a divatból.
– Ezeket a ruhákat leginkább a tavalyi nyaralás ihlette – mondta Zoób Katti a múltheti sajtóbeszélgetésen a nyári kollekcióról, majd beavatott abba is, hogy a fésűkagyló minta is ennek köszönhető.

Természetesen nem hiányozhatnak a kreációkról a már ismert és megszokott motívumok sem, mint a divatház logója, a Zoób-kocka, az art deco rózsa, az ördög és az angyal sem.
A fésűkagyló minta leginkább a szabásban van jelen, kihangsúlyozva a női szépséget, hiszen nemcsak a derekat karcsúsítja, hanem a melleket is kiemeli. A látszólag nehéz fémes kelmék pedig, akkor mutatják meg titkaikat, amikor a szoknyát fellebbentve a fonákját vesszük szemügyre.

Az anyag nem más, mint a nagyanyáink által is oly kedvelt lenvászon, melyre egy különleges technikával vitték fel a csillogó réteget. Így az anyag jó viselhetősége, és szellőzöttsége garantált, mégis különleges.

Még a lányaik is…

A 2008-as nyár viselete mellett megismerkedtünk azzal a Zsolnay Porcelánmanufaktúrával közösen készített 70 variációs ékszerkollekcióval is, amely ma már a világhírű londoni Harrods áruházban is kapható.

Ezekben a különleges technikával készült ékszerekben is visszaköszön az a tervezőre oly jellemző forma- és mintavilág, amelyet egy közösen készített embléma fémjelez. A különleges elkészítési mód pedig szavatolja, hogy nincs két egyforma darab.
– Azt szeretném, ha a ruháink nemcsak rövid ideig szerepelnének az azokat vásárló nők életében.

Hordják még a lányaik is, mert minőség, és mert egyedi; és mikor már csak kicsi darab marad belőlük, akkor az unoka érezze úgy, hogy nem szabad kidobni, és inkább varr belőle egy kispárnát – fogalmazta meg céljait, álmait egy 15 év alatt világmárkává terebélyesedett cég megalkotója, megálmodója: Zoób Katti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában