Helyi közélet

2008.04.30. 06:40

Debrecen: Figyelő szemek a Nagyerdőn

<p>Debrecen - A rendelkezésünkre álló költségvetési fedezet – melyet többek között a Nagyerdő fenntartására is fordítunk – több esetben csak a vandalizmus okozta károk helyreállítására elegendő.</p>

A „Debrecen szőnyeg alatti részei” című írásra (Haon, 04.13.) az alábbi észrevételt tesszük.
Tisztelt Papp László úr!
Debrecen város Önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a Nagyerdőre és annak közvetlen környezetére. Sajnos azonban elmondható, hogy a polgárok egy bizonyos hányada sok bosszúságot okoz városunknak utcafirkákkal, hulladékgyűjtők felgyújtásával, szobrok és emlékművek, valamint pihenőpadok rongálásával stb.

A rendelkezésünkre álló költségvetési fedezet – melyet többek között a Nagyerdő fenntartására is fordítunk – több esetben csak a vandalizmus okozta károk helyreállítására elegendő.
Az Ady Endre sugárút teljes hosszát, beleértve a járdát is, városunk folyamatosan takaríttatja, azonban a közelben lévő szórakozóhelyek miatt, a csónakázó-tó és annak környéke sajnos gyakran szemetes.

A kihelyezett hulladékgyűjtő edények állapotát és hiányát felülvizsgáljuk és szükség szerint pótoltatjuk.
A Nagyerdei Stadion bejáratánál lévő nyilvános illemhely jelenlegi állapotában üzemeltetésre alkalmatlan.

Garami László Diszkoszvető szobrának javításához a szükséges hozzájárulások beszerzése folyamatban van. Sajnos, ez évi költségvetésünk nem biztosít kellő fedezetet köztéri utcabútorok beszerzésére, azonban a kihelyezett pihenőpadok állapotát folyamatosan felülvizsgáljuk, a javításokat elvégeztetjük.
A Kultúrpark előtti terület évek óta a tavaszi majális és számos szabadtéri program helyszíne. Az Ady Endre úton – a jelenlegi forgalmi rend alapján –, a célforgalom megtartása mellett behajtási tilalom van érvényben.

A burkolat szélessége megfelel a kétirányú forgalomnak, ezért az utcában egyirányú forgalmi rend kialakítása és útburkolati küszöb építése nem indokolt. A Pallagi út forgalmi rendje a jövőben, az út mellett tervezett parkolóhelyek kialakításával egyidőben felülvizsgálatra kerül.
A Közterület-felügyelet közreműködik a közterület, az épített és a természeti környezet védelmében, melybe beletartozik a szabálytanul várakozó gépjárművek és a zöldterületet nem rendeltetésszerűen használók szankcionálása is.
A Nagyerdei Kultúrpark területén elhelyezett új hullámvasút beszerzése nagy áttörést jelentett a park számára, ugyanis a többi játszóeszköz zöme évtizedek óta szolgálja a kikapcsolódni vágyó családok szórakozását, minden bizonnyal vannak és lesznek olyan látogatók, akik megelégedéssel és örömmel fogadják az új létesítményt.
Varga László főosztályvezető, DMJV PM Hivatal Városfejlesztési Főosztály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában