Helyi közélet

2008.04.17. 17:46

Biharkeresztes: programdömping a város hetén

<p>A Város Hetét április 14-én nyitotta meg Biharkeresztesen Barabás Ferenc polgármester.Számos program várta az országhatármenti városba érkezőket. Az események hétvégén is folytatódnak.</p>

- A programsorozat Kiss Karola Hajdú-Bihar megyei Területi Príma díjas festőművész kiállításával kezdődött a Bocskai István Gimnázium aulájában.

A kiállítást Majoros László, a debreceni Misztika Galéria igazgatója nyitotta meg, a rendezvényen a Gárdonyi Zoltán Református Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjai adtak műsort. Hétfő délután került sor Biharkeresztes Város Képviselő-testületének nyilvános ülésére is, melyen átadták a város által alapított díjakat.

Az eseményt a debreceni Maróthy Néptánccsoport műsora színesítette. Kedd délután helyi csapatok kézilabda és futballmérkőzéseket játszottak a Városi Sportcsarnokban.

Szerda délelőtt megválasztották a diákpolgármestert: idén Pikó Zsuzsanna, a Bocskai István Gimnázium 10. A osztályos tanulója tölthetett el egy napot a Polgármesteri Hivatalban a város polgármesterével.

Szerda délután rendezték meg immár 13. alkalommal a „Szülőföldem Biharország”, általános iskolások területi honismereti vetélkedőjét. Az alsósok a gimnázium aulájában vetélkedtek: feladataik a sárréti foglalkozások, a pákász foglalkozások köré épültek.

A felsősök a sportcsarnokban mérték össze tudásukat: feladataikat négy témakörből, Osváth Pál életéből, a bihari lakodalomból, a pákász foglalkozásokból és Kádár vitéz történetéből állították össze.

Díjazottak

Pro-Urbe Biharkeresztes” díj: Fülöp Mihály, volt iskolaigazgató, volt polgármester és – Kenéz Vincéné, a Takarékszövetkezet volt vezetője, önkormányzati képviselő.
„Köz Szolgálatért” díj: Veres Jánosné, nyugdíjas tanító, Komáromi Sándorné, nyugdíjas hivatali dolgozó.

Szülőföldem Biharország:
Alsósok: 1. Nagyvárad (118 pont), 2. Komádi (115 pont), 3. Körösszakál (114 pont). Különdíj: Biharkeresztes I. (124 pont)
Felsősök: 1. Nagykereki II., 2. Biharkeresztes II., 3. Nagykereki I., Berekböszörmény és Biharkeresztes I.

Ho.A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában