Helyi közélet

2008.04.24. 15:45

Aktív és élménydús vele a tanulás

<p>Debrecen –&#160;Úgynevezett interaktív táblát használ az iskola. A gyerekek nagyon szeretik... <dia width="900" height="700" alt="Interaktív tábla 2008.04.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Interakt_v_t_bla_2008_04_24_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Interaktív tábla 2008.04.24." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/interaktiv-tabla/cn/haon-news-hbn_01-20080424-021820"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Interaktív tábla [.pdf - 72KB]</B></A></p>

„A mai tanulókat már egyszerűen nem köti le a könyv, a munkafüzet és a ceruza. A nehezebben összpontosító gyerekeket is megmozgatja. A hagyományos óránál sokkal többet kell készülni, viszont megéri, mert a diákok nagyon élvezik, ahogy én is” – foglalta össze tömören az interaktív táblával kapcsolatos tapasztalatait Harasztosi Enikő, pedagógus.

Pályázati pénzből

A Karácsony Sándor Általános Iskola 2006-ban a „Kompetencia-alapú oktatás a keleti régióban” elnevezésű pályázaton nyert közel 18 millió forintot. Ennek keretében projektorokat, laptopokat, interaktív táblákat vásároltak és hat pedagógust, illetve az intézmény vezetőjét készítették fel az eszközök használatára. Három tanító a kompetencia alapú oktatás szerinti tanórai oktatásra készül fel, három pedig a szabadidős tevékenységben hasznosítja a tanultakat.

Az iskola tanárai nyitottak az új módszerre, társaiktól folyamatosan elsajátítják a speciális oktatást. Az érdekes, mindenki figyelmét lekötő feladatok mellett előny az internet elérhetőség, mely bármilyen váratlan helyzetben „bevethető”.

A diákok maguk jönnek ki a táblához és oldják meg a feladatokat a „varázsceruza” segítségével. Cselekednek és ismereteket szereznek egyszerre.

Mi fán terem?
Az interaktív tábla egy információs és kommunikációs eszköz. Összekapcsolja a táblát egy számítógéppel és egy projektorral, miközben ezek vezérlése lehetségessé válik a tábláról. Komplex tanulói környezetet teremt a rávetített tartalom, az internet és a multimédiás CD-k kínálta lehetőségekkel, mely kreatív problémamegoldást fejleszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában