Helyi közélet

2008.04.17. 15:10

A rendőrség is fokozottan készül

<p>Csütörtök délelőtt a rendőrség vezetői, illetve a DVSC biztonsági szolgálata pályabejárást tartottak az Oláh Gábor utcai stadionban a szombati, kiemelt kockázatúnak minősített Nyíregyháza elleni mérkőzés kapcsán.</p>

– Kihelyezett parancsnoki értekezletre került sor a sikeresebb biztosítás végrehajtása érdekében. Nem szeretnénk, hogy hasonló eset forduljon elő, mint ősszel Nyíregyházán, amikor a helyi rendőrök indokolatlan közbeavatkozásának több szurkolónk is áldozatául esett.

Megbeszéltük, mik lehetnek a biztosítás kritikus pontjai. Igyekszünk minél jobban elválasztani a két szurkolótábort. Ennek érdekében kordonokat helyezünk el, a rendőrség pedig megemelt létszámmal lesz jelen a mérkőzésen – nyilatkozta Képíró János biztonsági igazgató Loki honlapján.

Mint ismert, ősszel a nyíregyházi bajnoki előtt már az állomáson nagy erőkkel várta a hatóság a debreceni szurkolókat. A stadionba csoportosan vonuló drukkereink közé váratlanul betörtek a lovas rendőrök és ütni kezdék a mieinket.

Többen megsérültek, és előállítások is történtek. A DVSC biztonsági szolgálata és a rendőrség szeretné, ha hasonló eset nem történne Debrecenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában