Helyi közélet

2008.03.21. 16:00

Vasakaratú felderítők Hajdúhadházon

<p>Hajdúhadház – A „Vasakarat–I.” elnevezésű katonai közelharctábor bemutató- és vizsganapját rendezték meg pénteken Hajdúhadházon a Bocskai István Lövészdandár szervezésében. <dia width="850" height="630" alt="Vasakarat 2008.03.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Vasakarat_2008_03_21_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Vasakarat 2008.03.21." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Vasakarat-hajduhadhaz.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" />&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Vasakarat-hajduhadhaz-boksz.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></A></p>

A kiképzésen résztvevők a pusztakezes harc elemeit gyakorolták: nem egy új stílust tanultak, hanem a már bevált, egyszerű és hatásos technikákat ismerték meg – tudtuk meg Nyíri Sándortól, a felderítő zászlóalj törzsfőnökétől.

A leghatásosabb küzdősportok és harcművészetek, úgy mint a jiu-jitsu, a kempo, a judo, a thai-boksz, a karate, a boksz és a birkózás – vagyis a pusztakezes harc – elemeit ötvözték bemutatójuk során a katonák, akik részt vettek a kéthetes kiképzésén.

A bemutatóval egybekötött vizsganapon a résztvevők először erőnléti és páros gyakorlatokat hajtottak végre, majd test-test elleni küzdelmekben mérték össze erejüket.

Az eseményen a programokba bekapcsolódva részt vett Növényi Norbert is, aki épp a Los Angeles-i kempo világbajnokságra készül, és saját tapasztalatait is megosztotta az állománnyal.

Zárásként töréstechnikai bemutatón is megbizonyosodhattuk a résztvevők felkészültségéről, edzettségéről: több réteg cserepet törtek össze a puszta kezükkel, illetve a fejükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában