Helyi közélet

2008.03.20. 06:25

Átvertek egy szoboszlói ékszerest

<p>Hajdúszoboszló - Csúnyán átvertek kedd délután egy szoboszlói ékszerboltost – értesültünk a rendőrségtől. A tettes több nyakláncot, gyűrűt, és karláncot vásárolt, amikét euróban fizetett. Először...</p>

Csúnyán átvertek kedd délután egy szoboszlói ékszerboltost – értesültünk a rendőrségtől.

Mint Vezendi Jánosné szóvivő elmondta, a tettes több nyakláncot, gyűrűt, és karláncot vásárolt, amikért euróban fizetett.

Az eladó annak rendje, s módja szerint megszámolta a pénzt, amit a férfi azután összegumizott. A boltos csak később vette észre, hogy a kötegben csak a fedő bankjegy igaz, a többi – kiscímletű – papírpénz forint.

Összesen több mint egymillió forinttal károsította meg a tettes. A rendőrség csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz.
A keresett férfi az ötvenes éveiben járhat, 182-185 centiméter magas, vékony alkatú.

Őszes-szőke haja rövid, sima, hátrafésült. Keret nélküli szemüveget viselt. Barnás baseball sapka, barna dzseki, sötét nadrág, és fekete félcipő volt rajta.

Fürge járású. Aki bármi érdemit tud róla, hívja a hajdúszoboszlói rendőrkapitányságot, vagy az ingyenes 107-et, 112-őt. Azok is tegyenek bejelentést, akiknek megvételre ajánlottak ékszereket.
A csalók előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert. – Először átadják a kifizetendő összeget, majd valamilyen okból visszakérik, s egy előre elkészített, összegumizott pénzköteget adnak vissza, amiben csak fedőcímlet egyezik az eredetivel – figyelmeztetett az őrnagy.

  • A rendõrök voltak a gyorsabbak Debrecenben
  • Iskolai leszámolás Biharkeresztesen
  • Két motoros ütközött a 35-ösön
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában