Helyi közélet

2008.03.10. 08:36

Észak-Alföldi Régió: "Kikelet": milliós bírságokkal

<p>Nyolc hatóság emberei "Kikelet" fedőnéven azon munkálkodnak, hogy a húsvéti szezonális termékek forgalmazása során minél kevesebbszer érje sérelem a fogyasztókat, másfelől, hogy a fekete- és a szürkegazdaságot visszaszorítsák</p>

Nyolc hatóság emberei "Kikelet" fedőnéven azon munkálkodnak, hogy egyfelől a húsvéti szezonális termékek forgalmazása során minél kevesebbszer érje sérelem a fogyasztókat, másfelől pedig, hogy a fekete- és a szürkegazdaságot a vásárokon és a piacokon visszaszorítsák - mondta el a HAON-nak Jeney Géza, regionális fogyasztóvédelmi igazgató.

Hozzátette, hogy az adóellenőrökkel, munkaügyi felügyelőkkel, élelmiszerbiztonsági szakemberekkel közös húsvét előtti akciójuk során a fogyasztóvédők eddig 71 üzletet ellenőriztek az Észak-Alföldi Régióban, és majdnem minden másodikban találtak valamilyen szabálytalanságot. Kétmillió forint volt a bírság.

A feketegazdaság elleni küzdelem keretében a fogyasztóvédők az esetek 86 százalékában találtak jogsértést.

Például ötmillió forint értékű ruhanemű forgalmazási körülményeit kifogásolták. Ezen a területen a felügyelőség szakemberei több mint 3 millió forint bírságot szabtak ki.

  • Mit hol ne? - új fogyasztóvédelmi honlap indult
  • Átalakult a fogyasztóvédelem
  • Véres hurka emberi vérrel
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában