Helyi közélet

2008.03.17. 06:58

Jézus Krisztus Debrecenben is szupersztár

<p>Debrecen - A Lovardába belépve teljes sötétség fogadott, mindössze egyetlen fénypászma szűrődött ki a színfalak mögül. Már éppen kezdtem volna kételkedni, hogy jó helyen járok,amikor megütötte fülemet egy jól ismert dallam.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/meghallgat%C3%A1s%201DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/meghallgat%C3%A1s%202DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/meghallgat%C3%A1s%203DI.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Elindultam a hang után, és a függöny mögött rá is találtam a jelentkezők reszkető sorára. Nehéz bekerülni az újaknak, pláne egy ilyen bonyolult és technikás darabba, mint a Jézus Krisztus Szupersztár.

A Zenetheatrum társulata immáron kilenc éve állít színpadra jobbnál jobb darabokat, s most érkezett el számukra is az a lélektani pillanat, amikor úgy érezték készen állnak a híres Webber musicalre.

– Annak idején azért jött létre a csapat, hogy előadhassuk ezt a darabot, de akkor beláttuk, hogy nincs meg a kellő szakmai felkészültségünk – mondta a válogatást végző egyik Zenetheatrumos vezető művész, Végh Veronika.

Még nem tudják pontosan mikor áll össze a csapat, és a darab, de remélik hogy május végén megtarthatják majd a premiert.

Eddig nem volt jellemző, hogy külsősöket is meghallgattak volna egy új musicalnél, de most úgy érezték szükség lehet a „vérfrissítésre”, és persze soha sem lehet tudni mikor bukkan fel egy újabb tehetség. Például egy olyan is, mint Kölcsey Gergő, aki véletlenül esett be a próbára, de ha már itt volt, akkor énekelt egy kicsit Pilátus dalából.

Három éve kezdet a Zenetheatrum stúdióban, most a Madách-ban játszik rendszeresen, de most is kikötötte, nem szeretné kiírni magát a „ZT” életéből. Kettőtől kezdődött a társulati tagok meghallgatása, s ha azt gondolnánk, itt nincsenek már meglepetések, tévedünk!

Bizony izgulnak, olyanok is, akiknek már több főszerep van a hátuk mögött, és itt vannak és remegnek.

A legjobbat akarja mindenki nyújtani, tudja mekkora a tét. A rendező Csáki Szabolcs és Végh Vera együtt hallgatják a már ismert „jelentkezőket”.

Aztán egyszercsak fordul a kocka, Szabolcs feláll, és mint jelentkező lép a zsűri elé. Ő is versenybe száll Jézus szerepéért, úgy mint mások, a „nulláról indulva”. – Az, hogy én vagyok a rendező még nem jelent automatikus szerepet, nekem is ugyanúgy be kell szállni a versenybe, ez így tiszta – mondja.

Aztán kiszól az ajtón Kiss Viktor – aki most a zenéért is felelős, egyébként Heródes szerepére pályázik – leprások befelé!

Belép egy trió, köztük azzal a Mező Krisztával, aki korábban már Rékát is eljátszotta az István, a királyban, azért hogy most az egyik leprás asszony szerepéért küzdjön.

Nem derogál, ennek is örülne, bár azért jobban szeretné a darab egyetlen női főszerepét Mária Magdolnát alakítani.

Technikás a dal, nehezen énekelhető a staccatokkal megtűzdelt dallamot. Harmadik nekifutásra sikerül is nekik, ígéretes kezdetek. Lassan és feszülten telik a nap, körvonalazódnak a szerepek, de biztosat még senki sem tud...

  • Önálló táncos est
  • A musical koncert a lélekre blazírozik
  • Jézus Krisztus Szupersztár Miskolcon
  • Varga Feri - A döntõs dalok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában