Helyi közélet

2008.03.18. 06:11

Folytatódott a debreceni cégek terjeszkedése

<p>Debrecen – Március elején volt nyolc éve, hogy megalakult a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. 2007-ben a nehéz gazdasági körülmények között is eredményesen gazdálkodtak – derült ki a napokban tartott tájékoztatón.</p>

Túlteljesítette a vállalatcsoport az üzleti tervet és tovább növelte a holding, ezáltal a város vagyonát.

A cégcsoport 20 milliárd forint éves árbevétel mellett 1,4 milliárd forint adózás előtti eredményt ért el. Beruházásokra 3,6 milliárd forintot költöttek, melyek közül a leglátványosabb a 11 új trolibusz vásárlása volt.
Folytatódott a debreceni cégek terjeszkedése. A hőszolgáltató újabb nagyfogyasztókat csatlakoztatott, a vízmű pedig már a megye több településén, sőt Szabolcsban, és a határainkon kívül, Székelyudvarhelyen, Nagyszalontán is üzemeltet szolgáltatásokat.

A DV Info Kft. tavaly bekapcsolódott a megyei fenntartású Kenézy kórház informatikai fejlesztésébe. A Debreceni Gyógyfürdő Kft. korábban anyagi támogatásra szorult, a múlt évet viszont nyereséggel zárta.

Tavaly újult meg a Termál és Wellness Hotel, melyek nyeresége az Aquaticum mediterrán élményfürdő és a Hotel Lycium terven felüli forgalmának is köszönhető. 2007-ben rendezetté vált a debreceni légikikötő területe, elbontották a régi épületeket, hangárokat, és új bekötőút vezet a repülőtéri terminálhoz.

  • TEVA: 400 új munkahely Debrecenben
  • A legfrissebb állásajánlatok
  • Kósa Lajos a legnépszerűbb magyar politikus -
  • Kósa Lajos: a vezetés ügyességén múlik egy város sikere
  • Kósa elvállalná a kormányfőséget
  • Közgyűlés - napirenden a reptér ügye
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában