Helyi közélet

2008.03.09. 18:46

Csendes, esős vasárnap volt a mai

<p>Debrecen – Kopog az eső az ablakpárkányon, szürke a reggel. Az utcákon nagyobb a forgalom más vasárnapi délelőtthöz képest; népszavazás van ma. Kézen fogva jönnek házaspárok, szerelmesek.</p>

Akad, aki álmosan, valószínűleg munkából igyekszik célirányosan valahová. Talán a szavazókörzetek valamelyikébe. A kijelölt helyszínek körül nagy a sürgésforgás. Autó jön, autó megy.

A bevásárlóközpontokban nem állt meg az élet, vásárol a tömeg. A belváros szinte üres, elvétve találkozok bandukoló emberekkel. A Békástón átívelő hídról fiatal pár andalog felém. – A fürdőből jövünk, ez volt a délelőtti program. A párom, Mariann itt egyetemista, hozzá jöttem Miskolcról. Nemsokára indulok haza, holnap dolgozni kell menni – mondja Szentiványi Péter.

Rózsaszín kabátban ugrál egy kislány nagy mosollyal, édesanyja oldalán. – Kicsit betegek vagyunk, de kijöttünk a friss levegőre. Délelőtt megcsináltuk a házi feladatok egy részét, én közben vasaltam. Most voltunk szavazni, játszunk még egy kicsit a levegőn, aztán megyünk haza ebédelni.

Délután bepakolunk az iskolatáskába, internetezünk – mondja Izabella, miközben Sára hozzáteszi, én a babáimmal fogok játszani!

Estefelé az utca kihalt, a cukrászdák ablakán bekukkantva beszélgető embereket látok. A többiek pihennek, holnap egy új hét kezdődik…

Kopasz Zsuzsa

 

Aktív pihenés vasárnap
A Békás-tó körül sétálva többen elfutnak mellettem. Fehér tréningruhában, fiatalos szökkenésekkel éppen nyújt az egyik kocogó férfi. Száz-százötven méter kocogás után lazítás, mély lélegzetvétel következik, majd ismét kocogni kezdek. Kellemes a levegő itt az erdőben.
Miután hazaérek, ebédelni fogok, majd fürdőzni. Hajdúszoboszló vagy a debreceni jöhet szóba, úgy hiszem, most az utóbbi mellett döntök majd. A fürdőzést megszakítva, úszással tartom magam karban. A nap programjai között valamikor el fogok menni szavazni is – mondja mosolyogva Jenei Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában