Helyi közélet

2008.03.16. 13:59

A férfiak és a szépségápolás

<p>Debrecen - Nem tartja már magát mereven a nézet, miszerint a bőrápolás „lányos dolog”. Manapság már kimondottan a férfiaknak is szép számmal készülnek kozmetikumok, hiszen egyre nő az igény irántuk.&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Ferfi%20kozmetikumok--cZZs.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

A nők imádják a piperéket: a parfümöket, a testápolókat, mindegyiküknek többféle arckrémet is használ: egyet nappalra és egy másikat éjszakára, hidratálásra, ránctalanításra, feszesítésre.

Manapság már kimondottan a férfiaknak is szép számmal készülnek kozmetikumok, hiszen egyre nő az igény irántuk: már nem elégszenek meg a borotválkozás utáni arcbalzsammal, használnak ránctalanító készítményeket, sőt kézkrémet is.
A legtöbb férfi a parfümériákban még elsősorban a parfümöket keresi, vagy kisebb ajándékokat a hölgyek számára – tudtuk meg a debreceni Douglas Parfüméria üzletvezetőjétől, Komjáthi Csillától.
Vannak kiemelt alkalmak, mint például a Nőnap, a Valentin nap, vagy a karácsony, ilyenkor az ajándékcsomagok a legnépszerűbbek. Arcápolási termékeket – köztük ránctalanítókat is – inkább a harminc év körüli férfiak vásárolnak maguknak – egyre nagyobb számban, a fiatalabb korosztályra ez még nem kimondottan jellemző.

A férfiak bőre is ugyanúgy igényli az ápolást és a védelmet, hiszen a légszennyezettség, a sugárzás (akár a mobiltelefonoké, akár a monitoré) mind-mind hatással van bőrükre.
Ezen hatások kivédésére, bőrük fiatalságának, rugalmasságának megőrzésére számukra is egyre nagyobb számban kínálnak ápoló termékeket a parfümériák.
A testápoló használata nem jellemző körükben, a kézkrém viszont annál inkább.

Arra a kérdésre, vajon a férfiak kérnek-e tanácsot vásárláskor az üzletben, azt a választ kaptuk, hogy a Douglas Parfümériában ezt rendszeresen tapasztalják.
Kevesen vannak, akik csak leveszik a terméket a polcról és már mennek is fizetni; 90 százalékuk érdeklődik, szívesen fogadják a szakértői tanácsot, aztán illat, állag, csomagolás, vagy esetleg más szempont szerint választanak.

A hölgyekkel ellentétben a férfiak általában nem válogatnak hosszabb ideig, viszonylag hamar rábólintanak egy ajánlatra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában