Helyi közélet

2008.02.23. 10:23

Disney a jég hátán is megél

<p>Debrecen – Azt már jól tudjuk, melyek a Disney-rajzfilmek látványvilágának felejthetlen sajátosságai: nemzedékek elméjébe vésődtek ezek a mesealakok. Most azonban fordulat következik: e kedves figurák „kézzelfoghatóvá” válnak.</p>

Közeleg ugyanis az időpontja a Disney on Ice társulat Száz év varázslat című estjének, amelyen az eddig ismert valamennyi Disney-mesehős életre kel: bravúros koreográfiával, pazar díszlet- és jelmezmegoldásokkal egységbe formált jégtáncban. A produkció hazánkban először a debreceni Főnix Csarnokban látható, három alkalommal is – március 14-15-16-án –, s csak aztán, egy hét múlva a fővárosban.

Utánozhatatlan báj
– A modern látvány valószínűleg azonban semmit nem érne, ha mindez nem már generációk óta népszerű meseklasszikusokkal kapcsolódna össze. A Disney-világ különlegessége épp az utánozhatatlan, régimódi bájban van, ami az egyedi hangulatteremtő képességgel és a színesen kidolgozott karakterekkel kiegészülve egy komplex élményhatást ígér – olvasható a produkció honlapján.

INFO

A debreceni közönség számára három alkalom is kínálkozik a jeles produkció megtekintésére, március 14. és 16. között a Főnix Csarnokban. Napló-előfizetők kedvezményesen juthatnak belépőkhöz a Napló-székházban (Debrecen, Dósa nádor tér 10.).

A szívmelengető történetek pedig a mese minden követelményét beteljesítve még tanulságot is megfogalmaznak a legvégére. És nem csak a gyerekeknek. A Disney-mesék a lélekben gyerekeknek szólnak, akik szeretnének pár órára a betáblázott mindennapjaiktól megszökve kalandozni egyet saját fantáziájukban – ajánlják a szervezők.

Parádés ünnep
A félelmetes precizitással és határtalan kreativitással megtervezett produkció nemcsak a slágerré érett mesedalok, a dinamikusan sokszínű szereplőgárda és a szemet-lelket gyönyörködtető díszlet miatt felejthetetlen élmény, hanem azért is, mert ez parádés ünneplése e 100 év mesevarázslatnak, egyben pedig tiszteletteljes főhajtás a mester, Walt Disney előtt.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Száz év varázslat: Disney a jégen
  • A Disney munkaügyi előírásokat sért Kínában
  • Disneyland a korcsolyapályán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában