Helyi közélet

2008.02.24. 11:27

Becsületes biztonsági őrök is vannak

<p>Debrecen - Február elején történt meg velem az alábbi eset, aminek apropójából tollat ragadtam. Kisnyugdíjas vagyok. Így a különböző közüzemi díjak kifizetése, nagy terhet ró a családomra.</p>

Mint minden hónap elején most is jött a gázszámla. A csekken 21 ezer forint szerepelt. Ezt az összeget sajnos nem tudtam kifizetni. Ezért mentem be a szolgáltató ügyfélszolgálati irodájába, hogy legalább törlesztést tudjak kérni.

Egy ismerősömtől kölcsönkért húszezres bankjeggyel felszerelkezve indultam útnak a Tigáz Petőfi téri irodájába. Az ablaknál lévő hölgy nagyon barátságos és segítőkésznek bizonyult.

Sikerült megoldani, hogy a nagy összegű számlát nem egy összegben keljen kifizetnem. Így ebben a hónapban csak nyolcezer forinttal voltam adós. Nagyon megörültem ennek a hírnek, nyúltam is a pénzért a borítékba, de a bankónak nyoma veszett.

Ekkor nagyon kétségbe estem. Hirtelen nem tudtam mit tegyek, zokogni kezdtem. Hiszen ez a húszezres kölcsönből származott és még ezt is elhagytam. Már az ajtón mentem kifelé, amikor a biztonsági őrök megállítottak, hogy mi a baj. Én előadtam a történetet.

Erre ők mondták, hogy várjak. Kérdezősködtek, hogy milyen bankjegyet hagytam el. Rögtön elmondtam. Erre ők csodák csodájára előhúzták az elhagyott pénzt. Hiszen ők találták meg, és a helyett, hogy zsebre tették volna vissza adták nekem. Azt sem tudtam, hová legyek az örömtől.

Hatalmas kő esett le a szívemről. Ilyen jó emberekkel ritkán találkozni ezekben a vészterhes időkben. Köszönöm szépen Tóth Istvánnak és Ábel Aladinnak a két becsületes biztonsági őrnek.

Tisztelettel: Kiss Lajosné, Debrecen

  • Jogosan tette a biztonsági őr?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában