Helyi közélet

2008.01.03. 06:55

Nem volt fagyhalál Debrecenben

<p>Debrecen – Az ünnepek alatt nem történt kirívó esemény a halyléktalanok között. A nagy hidegben 120-140%-os kihasználtság között mozgott a Wesselényi és a Dobozi utcai éjjeli menedékhely kihasználtsága. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/ejjeli-menedekhely/cn/haon-news-hbn_01-20080102-030555 anchor="><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Az Éjjeli Menedékhelyről bővebben [.pdf - 41KB]<br /> </B></A></p>

A nagy hidegben 120-140%-os kihasználtság között mozgott a Wesselényi és a Dobozi utcai éjjeli menedékhely kihasználtsága.

Naponta 63-70 férfi vette igénybe a éjszakai pihenést és a mosakodási lehetőségeket.

A betegszobai szolgáltatás a nap 24 órájában érhető el, melyet naponta 49-55 fő keresett fel.

Az ünnepek alatt több szervezet meleg étellel segítette a rászorulókat, többek között a TELETÁL Bt, amely szervezet 17 éve segít ilyenkor.

A városban több helyen osztott szendvicset és teát az utcai gondozó szolgálat, akikhez az előző tél hasonló időszakában több hívás érkezett.

A krízisszolgálat április 30-ig tart – tudtuk meg a ReFoMix Kht ügyvezető igazgatójától, Szemerédy Zsolttól.

  • Meghalt egy hajléktalan a Csapó utcán
  • Milliomos volt az elhunyt hajléktalan
  • Hajléktalan ügyvezetõk a Siemens-botrányban?
  • Hajléktalanul az erdõ mélyén
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában