Helyi közélet

2007.12.23. 15:39

Változások a szakképzésben

<p>Az ülés egyik fontos napirendje a Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása és az együttműködési megállapodás elfogadása volt.</p>

Püspökladány - Többek között a tűzoltóparancsnoki álláshely betöltéséről is szó volt a december 20-án, Püspökladányban megtartott képviselő-testületi ülés keretében. A jövőben Lövei Csaba vezetése alatt folyik tovább a püspökladányi tűzoltóság - lakosság részéről is elismert - munkája.

Az ülés másik fontos napirendje a Térségi Integrált Szakképző Központ létrehozása és az együttműködési megállapodás elfogadása volt. Ennek értelmében a helyi önkormányzat a jövőben térségi összefogással - Berettyóújfalu és Hajdúszoboszló szakiskoláival karöltve - akarja megvalósítani a szakképzést. Ezáltal megosztott szakmai képzés valósul meg a három település intézményei között, a gesztoriskola Berettyóújfaluban lesz.

A napirendhez tartozóan Arnóth Sándor polgármester felhatalmazást kapott, miszerint megkezdheti a két település szakiskoláinak vezetőivel a tárgyalásokat.

A testületi ülés során előterjesztették még a helyi jelentőségű védett természeti területek védettségének fenntartásáról szóló rendeletét is. Ez a védett értékű Hamvas-csatorna melletti tölgyfasort, illetve a Hosszúhát közelében fekvő Rákosligetnek nevezett erdőrészt érintette. Az említett két terület továbbra is védettséget élvez majd.

 

Írta: Zagyva Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában