Helyi közélet

2007.12.24. 15:25

Visszafogott érdeklődés az Év Kórháza szavazáson

<p>Valószínűleg idén jóval kevesebben szavaznak az Év kórházára a HáziPatika.com internetes voksolásán, mint az előző évben, amikor több mint 100 ezren választottak.</p>

Még egy hétig lehet szavazni, de eddig csupán 36 ezren mondtak véleményt arról, hogy melyik egészségügyi intézményt tartják a legjobbnak.

Jelenleg az összesített eredmények szerint a berettyóújfalui területi kórház áll az élen, a debreceni orvosegyetem belgyógyászati klinikája a második, és a hévizi mozgásszervi rehabilitációs intézet a harmadik helyezett. Az első tíz kórház között csupán két fővárosi intézmény található: a Bethesda Gyermekkórház és a Szent Imre Kórház.

Az október eleje óta tartó szavazáson az ország valamennyi kórházát és klinikáját lehet értékelni. A szavazók öt kategória szerint voksolhatnak a www.azevkorhaza.hu weboldalon, ezek: orvos-szakmai ellátás, ápoló- és szakszemélyzet, kórházi infrastruktúra, ellátás, környezet és tisztaság.

Az orvos-szakmai kategóriában vezetnek a budapesti intézmények, az ápolószemélyzet terén kiegyenlített a rangsor, de a szavazók szerint a vidéki kórházak infrastruktúrája, ellátása és tisztasága jobb a fővárosiakénál.

A szavazás szervezői az idén különösen kíváncsiak voltak arra, hogy az egészségügyi reform és a kórházátalakítások után miként vélekednek az emberek. A visszafogott érdeklődést valószínűleg a szavazás lezárta után, jövő év januárjában elemzik majd, amikor a díjakat is kiosztják. A kategóriák győztesei, illetve az abszolút első intézmény 1 millió forint értékű számítástecnikai eszközöket kap.

Az Év kórháza első szavazásán, 2005-ben 63 ezren nyilvánítottak véleményt, akkor a fővárosi sportkórház lett az abszolút győztes. Tavaly 100 ezren voksoltak, a nyertes a pécsi intenzív terápiás intézet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában