Helyi közélet

2007.12.20. 12:48

Szeretetszolgálat, szociális ellátás

<p>Biharkeresztes-Több lehetőséget is biztosít a református idősotthon lakói számára.A bentlakásos idősek otthonában betegeket, rokkantakat és nyugdíjasokat látnak el szakképzett ápolók.<BR /></p>

 Immár három éve, hogy a biharkeresztesiReformátus Szeretetotthon működik a városban.

Alapítója és fenntartója a Magyarországi Református Egyház.
A bentlakásos idősek otthonában betegeket, rokkantakat és nyugdíjasokat látnak el szakképzett ápolók. Hetente kétszer orvos és gyógytornász is látogatja a lakókat.
- Szerencsére folyamatosan érkeznek új lakók - több mint 60 fő él itt jelenleg - ami, azonban megnehezíti az alkalmazkodást - mondta Nagy Zsoltné, az idősotthon vezetője.
- A szeretetotthonnak saját főzőkonyhája van. Minden lakó - betegségtől függetlenül - egyénileg étkezik. A betegek az alapgyógyszerlistában szereplő orvosságokhoz is ingyen jutnak hozzá. Az intézmény több célt is szolgál.
Az otthonban szeretetszolgálat (diakónia) működik, ami mentálhigiénés foglalkozásokat és heti két alkalommal istentisztelettartását jelenti.
Emellett az intézmény igyekszik kielégíteni a társadalmi igényeket és szükségleteket is.
A bentlakók mindennapjaik során társasjátékoznak, az intézmény dolgozói felolvasásokat, bibliai délelőttöket, kézműves foglalkozásokat tartanak nyugdíjasaink számára. Tavasztól őszig az időseinkkel sokat kertészkedünk.
Alkalomadtán pedig eljárunk hangversenyre, színházba, kirándulásokra - tudtuk meg Nagy Zsoltnétól.

Több lehetőség

A szeretetotthon profilja lértejötte óta sokat bővült. Többek között napközi otthonként is működik. Emellett lehetőség van szociális étkeztetésre is, ami nem jelent bentlakást.
A rászorulók házi segítségnyújtásban is részesülnek. Ez étkeztetést, bevásárlást, gyógyszerkiváltást, betegségtől függően fürdetést is jelent.
- Zagyva Nikolett-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában