Helyi közélet

2007.12.18. 11:04

Minden segítségre szükségük van

<p>Biharnagybajom - Egyik napról a másikra tengeti életét a biharnagybajomi család. A kamaszkorú gyermekeim (egy lány és két fiú), akik velem laknak, próbáltak anyagi segítséget kérni apjuktól, de hiába. <BR /></p>

 - A férjem szeptember elején végleg elhagyott bennünket - mondta Mezei Lajosné.
- A kamaszkorú gyermekeim (egy lány és két fiú), akik velem laknak, próbáltak anyagi segítséget kérni apjuktól, de hiába. Ugyanis én már több mint egy éve nem dolgozom, így alig tudunk - egyik napról a másikra - megélni.
Ebesen dolgoztam a sertéstelepen, ám a nehéz fizikai munkát nem tudtam végezni tovább, így ott hagytam a munkahelyemet.
Nyáron másfél hónapig - Szító Sándorpolgármester jóvoltából - alkalmi munkát végeztem. Emellett átmeneti segélyben is részesültem, ugyancsak a polgármester támogatásának köszönhetően.

Mivel nincs állandó állásom, így hitelt kellett felvennem, hogy ki tudjam fizetni a havi villanyszámlákat. Hiszen a gyermekeimmel együtt csupán a szociális segélyből és a családi pótlékból élünk, hónapról hónapra.
A gázt már, sajnos, így is kikapcsolták. Tüzelőre azonban alig van pénzünk - panaszkodott az asszony.
A család helyzetét továbbrontja, hogy a lakás árverezés alatt áll.
Ugyanis a lakást jelzálog-hitel terheli, amit az asszony nem tudott kifizetni. Mezei Lajosné a Naplón keresztül kéri az olvasók segítségét.
Bármilyen adományt szívesen fogad a család, legyen az élelem, ruha, cipő, pénz. A kisebbik fiú vágya egy pár (42-es méretű) cipő, ugyanis szabadidejét a futballnak szenteli.

Átmeneti segély és munka

Szító Sándor polgármester elmondása szerint, sok hátrányos helyzetű család él a településen.
- Átmeneti segéllyel (maximum 6 ezer forint) és 1 - 1,5 hónapos időtartamú közcélú foglalkoztatással igyekszik az önkormányzat segíteni a nehéz körülmények között élő családokon - mondta a polgármester.
- A helyi önkormányzat képviselő testülete - folytatta - a közeljövőben kiemelt szerepet akar fordítani a hátrányos rétegek szociális helyzetének javítására, az önkormányzat lehetőségeihez mérten.

Adományaikat az alábbi címre juttathatják el:
Mezei Lajosné
Biharnagybajom
Bethlen Gábor utca 38.
4172
Telefonon Mezei Lajosné szomszédját, özv. Németh Imrénét lehet keresni: 06-54/472-336.
- Zagyva Nikolett-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában