Helyi közélet

2007.12.13. 15:27

Karácsony, az állatoknak is

<p>Debrecen-Nyolcéves hagyomány, hogy minden év december huszonhetedikén karácsonyi ünnepséget tartanak a Debreceni Állatkertben,ahol többek között ünnepi menüt szolgálhatnak fel a látogatók. <dia width="850" height="630" alt="Karácsony, az állatoknak is 2007.12.13"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kar_csony__az__llatoknak_is_2007_12_13/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Karácsony, az állatoknak is 2007.12.13" /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-alatkert-karacsonyra_k%C3%A9sz%C3%BCl_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Nyolcadik éve minden december huszonhetedikén megrendezi a DebreceniÁllatkert az állatok karácsonyát, ami idén is nagy érdeklődésre tarthat számot.
Mint Nagy Sándor Tibor  igazgatótól megtudtuk, ekkor kerül sor a már hagyományosnak mondható ünnepi ebédre, mely a látogatók által hozott takarmánnyal és más finomságokkal feldúsított étkekből áll, az érdeklődők szamár fogaton járják körül állatok otthonait és a gondozókkal együtt részt vesznek az ételek feltálalásában is.

Az intézmény szponzorai, támogatói és az örökbe fogadó szülők rendhagyó szülői értekezletre hivatalosak, ahol tájékoztatást kapnak védencük egészségi állapotáról, esetleges szaporulatáról és egész évi viselkedéséről.
Idén két exkluzív programmal is bővül az ünnep: Bíró Lajos világhírű etnográfus és zoológus kiállításával találkozhatunk a trópusi házban, valamint átadják az új gibbonházat és a vízilovak korszerű lakhelyét.

Ez utóbbi két beruházás 80 millió forintból, négyszáz négyzetméteren valósul meg és tavasszal megnyitják a hozzá tartozó külső területet is, így az eddiginél háromszor nagyobb hely áll majd az állatok rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában