Helyi közélet

2007.12.07. 15:50

Új temetőt avatnak Ebesen

<p>Az ebesi temetőt szombaton, december 8-án 10 órától avatják. A 167 millió forintból létrehozott kegyeleti hely az önkormányzat beruházásában épült.</p>

A korábban működő ebesi temetőt 1981-ben számolták fel,ott az utolsó temetés 1962-ben volt. Ezt követően az ebesi lakosok a hajdúszoboszlói és a debreceni köztemetőbe temetkeztek. Az önkormányzat 1997-ben a község rendezési tervében kijelölte az új temető helyét és programjába vette a temető építését.

Az ebesi temető a régió egyik legegyedibb tervezésű temetője.
Régen a környékre a kunhalmas temetkezés volt a jellemző, innen jött az ötlet, hogy a ravatalozó egy mesterséges dombon épüljön, így a régi hagyomány és a modern építészet ötvözetésével jött létre az építmény. Annak tetején függőkert található, mely cserjékkel van díszítve.

A ravatalozóhoz vezető lépcső akadálymentesítését nem a tervezett ”lépcsőjáró” berendezéssel valósították meg, hanem liftet szereltek az épületbe. Ez nem csak a tolókocsihoz kötött mozgássérültek közlekedését biztosítja, hanem az idős, vagy más okból nehezen mozgó személyekét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában