Helyi közélet

2007.12.17. 16:55

Debrecenben a Csodák Palotája

<p>Debrecen – Mi az a mágneses kukac, hogyan kell tükörjátékot játszani, lézerpisztollyal csatázni – teszik fel a kérdést a Csodák Palotája Utazó Kiállítás szervezői. <DIA alt="Debrecenben a Csodák palotája 2007.12.17." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Debrecenben_a_Csod_k_palot_ja_2007_12_17_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Debrecenben a Csodák palotája 2007.12.17." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="/members.haon_szerkesztoseg/flv-csod%C3%A1k%20palot%C3%A1ja%20DI_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Ha nem tudjuk a választ akkor, uzsgyi a játékok tudományos paradicsomába, a Kölcsey Központba, ahol húsz interaktív eszközt próbálhatnak ki kicsik és nagyok.
A tavaly rendezett kiállítással ellentétben, idén használati útmutatót is csatoltunk a játékokhoz, ami jelentősen megkönnyíti használatukat. Ráadásként minden délelőtt tízkor izgalmas fizikai kísérletekkel várjuk az érdeklődőket, akiknek többek között a folyékony nitrogén és a száraz jég különleges tulajdonságait mutatjuk be – mondta a Naplónak Pataki Attila, a Csodák Palotájának munkatársa. A kapunyitás napján a "ki a gyorsabb" és a "csapkodó" elnevezésű reflexjátékok körül zsongtak legjobban a gyerekek, de december harmincig a többi játék is várja a játszótársait.

 

Kapcsolódó anyagok: 

  • Közgazdászok vándorolnak a Kölcsey Központba
  • Kölcsey: nyitva-zárva, köz-nem köz?
  • Állt a bál a Kölcsey Központban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában