Helyi közélet

2007.12.29. 07:54

10 000 doboz csempész cigi egy személyautóban

<p>Bihartorda, Bakonszeg - Nem mindennapi cigi-fogást hajtottak végre püspökladányi rendőrök, szombatra virradó éjszaka, Bihartorda – Bakonszeg környékén. <dia width="850" height="630" alt="10 000 doboz csempész cigi egy személyautóban 2007.12.29"><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/10_000_doboz_csemp_sz_cigi_egy_szem_lyaut_b/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="10 000 doboz csempész cigi egy személyautóban 2007.12.29" /></a></dia></p>

Egyszerű igazoltatásnak indult az eset és komoly fogás lett belőle. Megállás helyett az autós inkább egy kövér gázt adott a V6-os, 2,8-as Audinak és menekülni próbált. Az 1,6-os Octavia-nak nem sok esélye volt, kis szerencsével, mégis sikerült elkapni az erőművel ellátott járgányt (nem csak autópályára kell ezek szerint fürge lábú szolgálati jármű).

A rendőrök akkor lepődtek meg igazán, amikor megpillantották a hátsó ülések helyét – roskadásig megrakva ukrán zárjegyes füstölnivalóval.

A gépkocsi kisvárdai illetőségű sofőrjét és utasát előállították a püspökladányi Rendőrségen és az ügyet átadták az illetékes pénzügyőröknek. Az autó kipakolása után kereken 1000 karton, különböző márkájú cigarettát leltek fel a VPOP munkatársai. A két hátsó ülés mögötti tér minden köbcentiméterét kihasználták a csempészek, illetve aki(k) az autót megrakták.

Az Audit és rakományát lefoglalták. Az ügyben a nyomozást megkezdték, melynek során, a sofőr lakhelyén további háromszáz karton cigaretta-szerű anyagot foglaltak le, melynek kb. fele ténylegesen cigaretta, a másik fele pedig papírral kitömött kartoncsíkok voltak.  A Jövedéki bírság közel 15 millió forint (14 800 000 Ft) az autóban talált mennyiségre, illetve 2 millió forint az otthon talált mennyiségre. A pénzügyőrök elmondása alapján régen találtak Hajdú-Biharban ennyi illegális dohányterméket egy átlagos méretűnek mondható személygépkocsiban (10 000 doboz cigi).

JGJ

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Az utóbbi idők legnagyobb cigaretta fogása
  • Cigarettaüzérek gyásznapja
  • Csempészett cigi babakocsiban és Ladában
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában