Helyi közélet

2007.11.27. 06:54

Nemzetközi Ifjúsági Szeminárium

<p>Debrecen – November 27. és 29. között zajlik Debrecenben a Metszéspont Nemzetközi Ifjúsági Szeminárium. Kedden 10 órakor Halász D. János alpolgármester nyitja meg a találkozót, a Sport Hotelben.</p>

Szerdán 9 és 12 óra között zajlik a szeminárium plenáris ülése Halász D. János alpolgármester, Gyarmathy István, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóhelyettese, Illés Zoltán, a Fidesz Zöld Frakciójának alelnöke, valamint Kovács Péter, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezető-helyettese részvételével.
A plenáris ülés a Régi Városháza 63-as teremében lesz.

A 2006-ban, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Metszéspont Nemzetközi Ifjúsági Szeminárium folytatásaként ebben az éven is lehetőséget kívánnak biztosítani a határon túli és debreceni, környezetvédelemmel foglalkozó ifjú szakemberek eszmecseréjére, hosszú távú együttműködések kialakítására.

A mostani szeminárium alkalmával a plenáris ülések mellett, az adott témában jártas szakemberek vezetésével a résztvevőket közös foglalkozások, szekciómunkák segítik a közös állásfoglalások, alapelvek, ötletek kidolgozásában. A szekcióvezetők munkáját önkéntes fiatalok segítik, emlékeztetőt készítenek, dokumentálnak, kísérik és segítik a résztvevőket.

A szemináriumra a Felvidékről, a Vajdaságból, a Partiumból, Kárpátaljáról és Székelyföldről érkeznek fiatalok, szakemberek, Debrecenből pedig civil szervezetek képviselői vesznek részt a találkozón.
Szekció vezetők: Aradi Csaba, a Hortobágyi Nemzeti Park volt igazgatója, Nagy Sándor Tibor, a Nagyerdei Kulturpark Kht. igazgatója, valamint Cséke Zsolt filmrendező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában