Helyi közélet

2007.11.22. 10:31

"Nem mondunk le senkiről" - Zászlóshajó program

<p>Debrecen-A program az ország leghátrányosabb helyzetű kistérségeiben élő mintegy egymillió ember életkörülményeinek javítását és munkalehetőséghez jutását támogatja. A kezdeményezést az EU is támogatja.</p>

 A „Nem mondunk le senkiről" – Esély a leghátrányosabb helyzetű térségekben élőknek” című zászlóshajó projekt központi elemei a szociális és foglalkoztatási célok. A program az ország leghátrányosabbhelyzetű kistérségeiben élő mintegy egymillió ember életkörülményeinek javítását és munkalehetőséghez jutását támogatja.

 A program kedvezményezettjei a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyházak, valamint ezek konzorciumai. A stratégiában meghatározták a leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztését szolgáló szociális és foglalkoztatási célok rendszerét, és azokat az intézkedéseket, amelyek a célok elérése érdekében szükségesek.
Az intézkedéseket az Európai Unió és a magyar kormány együttesen finanszírozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában