Helyi közélet

2007.11.10. 08:08

Mint valaha is volt

<p>Debrecen - Olybá tűnik, régen egyszerűbb volt az élet. Az asszonyok és a férfiak is tudták, hogy mi a dolguk. <STRONG>Tóth Csaba Zsolt</STRONG> jegyzete</p>

Az asszonyok főztek, mostak, gyereket neveltek, a férfiak dolgoztak, mint az állat, aztán ittak valamit, aztán hazamentek.

Volt ott konfliktus, persze: az asszony mondta a magáét, a férfi hallgatta, hallgatta, hallgatta, aztán egyszer csak megunta, és elküldte a jó, na oda. Nem volt könnyű élet, nem is volt igazságos.

Olybá tűnik, manapság bonyolultabb az élet. Az asszonyok és a férfiak sem tudják, hogy mi a dolguk. Az asszonyok munkába járnak, gyereket nevelgetnek, s közben egyfolytában, megállás nélkül arra gondolnak, hogy milyen rossz nekik. A férfiak bevásárolni járnak, főznek, isznak valamit, s közben egyfolytában, megállás nélkül arra gondolnak, hogy milyen rossz nekik.

Van itt konfliktus: az asszony mondja a magáét, a férfi egyből unja, meg se hallgatja. Nem könnyű élet, nem is igazságos. A női emancipáció meg a férfi sovinizmus tönkretette a világot, élhetetlenebbé, mint valaha is volt.

Tóth Csaba Zsolt

E-mail: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában