Helyi közélet

2007.11.29. 11:53

Minden ember sztrájkolhatna

<p>Debrecen - A vasutassztrájkhoz szeretnék hozzászólni. A vasutasoknak egy–két hangadójuk mindig van, aki sztrájkra buzdítja az embereket – tele van velük az emberek hócipője.</p>

Nincs olyan év, amikor a vasutasok ne sztrájkolnának valamiért (béremelés, óraszámcsökkentés, túlórapénz, vonalmegszüntetés stb.). Ha már annyira a szívükön viselik az emberek utaztatásának sorsát a szárnyvonalak megszüntetésével, az nem jut az eszükbe, hogy amíg ők sztrájkolnak, hány ezer embernek okoznak bosszúságot, valamint anyagi veszteséget nem csak a MÁV-nak, hanem az állampolgároknak is?

A dolgozó ember nem jut be a munkahelyére, örüljön, hogy nem rúgják ki, a diák az iskolába, a beteg ember a szakrendelésre stb. A vasutasokról példát véve minden ember sztrájkolhatna az alacsony fizetésért, a vállalkozók nem adnak munkaruhát, nem térítik meg az útiköltséget, nincs melegétkezési lehetőség, nyáron meleg van, télen hideg van, és még millió okuk lehetne az embereknek.

Ez nem megoldás, a Volán járatai behálózzák az országot, nemcsak vasút létezik. Már a vasutasok is Volán-busszal járnak, mert gyorsabb és nemcsak egy megállónál tud leszállni, hanem éppen ott, ahol a legközelebb van ahhoz a helyhez, ahová menni akar. A vonatjegy sem olcsóbb, mint a buszjegy.

Békés megye legsarkában van egy kis falu – a neve Biharugra –, ahová se vonat, se buszközlekedés nincs, mégse sztrájkolnak az emberek, el sem költöznek a falujukból. Ha utazni akarnak az ott lakók, akkor átmennek a hozzájuk legközelebb eső faluba, és onnan utaznak tovább Volán-busszal.

A vasutasokkal már tele van az emberek hócipője.

Kovács Józsefné, Nyírábrány

 

Cívi Felháborító blogunkat Önök írják!
  • „Míg Amerikában már művészet a graffiti (falfirka), addig, mi, magyarok bűnös módon nem tudjuk ezt a művészetet elfogadni.”
  • A „feketeleves” csak ezután következett. A munkáltatóm minden előzetes tájékoztatás nélkül „máról tegnapra” felmondott.
  • „Az eset után azon gondolkodom: lehet, hogy többé nem megyek a Tescoba vásárolni!”
  • „Ebben az évben már kétszer törtek be, és elvittek – elloptak – sok mindent (szivattyút a kútból). Az utóbbi évek „termése”: fűnyíró, kétkerekű kézikocsi, vegyes szerszámok, kasza, fejsze, körülbelül 100 méter vezeték, kábel, takarók, paplanok, konyhai eszközök...”
  • „Egy év után több a tartozásom, mint amit tavaly felvettem. Hol a pénzem? Ki az, aki még hisz a bankoknak?”
  • „A Petőfi tér környékén megtelepült galambokkal mit lehet tenni, mivel itt lakók életét az itt megforduló emberek, turisták mozgását, nagymértékben megkeseríti.”
  •  

    Kapcsolódó anyagok:

  • Sztrájk: buszsofőrnek fáj a gyomra
  • Volán-sztrájk
  • Nem egyformán lépnek sztrájkba a volánosok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában